Barnamező, rozsdaövezet

2020. július 24.

Hírek

A napokban megjelent a rozsdaövezeti törvény. A jogszabály a kormány május végén meghirdetett “rozsdaövezeti akcióprogramjának” elsődleges eleme, ezt még kormányhatározatok és későbbi kormányrendeletek fogják kiegészíteni. És legfőképp tervezett módon összehangolt lépések, amelyek az országban a felhagyott iparterületek, feleslegessé vált vasúti területek, egykori laktanyák újrahasznosítását szolgálják.

Partner vagyok. Partner lettem újra!

2017. augusztus 13.

Hírek

Az ország a Települési Arculati Kézikönyvek készítésének lázában ég. Naponta olvassuk, hogy minden kerületben, településen hívják a lakosságot a fórumokra. Erre bátorítom én is az állampolgárokat. Annak ellenére, hogy tudjuk, tapasztaltuk: beleszólásunk a saját településünk életébe finoman szólva is korlátozott.

Kiverte a biztosítékot az építési engedély eltörlése

2016. február 21.

Hírek

Az új építési törvény alkotmánybírósági kontrolljának és hatályon kívül helyezésének kezdeményezését kéri az alapvető jogok biztosától a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Magyar Urbanisztikai Társaság. A jogszabály szerintük ellehetetleníti az építkezések településeken belüli szabályozását, feleslegessé teszi a milliárdos ráfordításokkal elkészített helyi rendezési terveket, és semmissé teszi a szomszédjogokat.

Győrben a sport miatt irtanák az erdőt

2015. május 21.

Hírek

Megdöbbentő! Győr 30 hektárnyi erdőt irtana ki a “tüdejéből”, a Püspökerdőből egyetlen, saját ötlettől vezérelt kajak-kenu verseny miatt! Borkai Zsolt sportolóból lett polgármester.

Partnernek lenni

2014. június 30.

Hírek

A helyi viszonyokat érintő településfejlesztési- és rendezési eszközök megalkotása, elfogadása a település képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik. Mit tehetnek mégis a civilek? A nyilvánosság részvétele a településfejlesztési és településrendezési eljárásokban. A Kalas György írta, az Ökológiai Stúdió, Győr által gondozott brosúra elektronikusan itt tölthető le.