Partner vagyok. Partner lettem újra!

2017. augusztus 13.

Hírek

Az ország a Települési Arculati Kézikönyvek készítésének lázában ég. Naponta olvassuk, hogy minden kerületben, településen hívják a lakosságot a fórumokra. Erre bátorítom én is az állampolgárokat. Annak ellenére, hogy tudjuk, tapasztaltuk: beleszólásunk a saját településünk életébe finoman szólva is korlátozott.

2017 KlímaSztárjai

2017. június 28.

Hírek

Közösségi megoldásokat keresett a klímaváltozás problémájára az Éghajlatvédelmi Szövetség, amely 2017-ben immár negyedszer hirdette meg KlímaSztár programját. A zsűri egyhangú döntésével a díjat 5 pályázó – Egyházasfalu, Kunsziget, Őriszentpéter, Szekszárd települések és Wekerletelep közössége – nyerte el.

Kiverte a biztosítékot az építési engedély eltörlése

2016. február 21.

Hírek

Az új építési törvény alkotmánybírósági kontrolljának és hatályon kívül helyezésének kezdeményezését kéri az alapvető jogok biztosától a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Magyar Urbanisztikai Társaság. A jogszabály szerintük ellehetetleníti az építkezések településeken belüli szabályozását, feleslegessé teszi a milliárdos ráfordításokkal elkészített helyi rendezési terveket, és semmissé teszi a szomszédjogokat.

Klímaválasszal segítik a tájékozatlan önkormányzatokat

2015. november 10.

Hírek

A településvezetők 70 %-a szerint a klímaváltozás súlyos probléma Magyarországon. Az önkormányzatok átlagosan 12 millió forintot (költségvetésük 4%-át) fordították a környezeti károk enyhítésére tavaly annak ellenére, hogy 2014 ebből a szempontból meglehetősen eseménytelen volt. Ez az arány viszont akár a tízszeresére is nőhet egy-egy váratlan, extrém esemény bekövetkezésekor— derül ki az Energiaklub legfrissebb felméréséből.

Települési hőellátás helyi energiával

2015. október 08.

Helyszín: Budapest V., Széchenyi István tér 9

Sajtótájékoztatók

A Magyar Tudományos Akadémia Környezettudományi Elnöki Bizottsága és Energetikai Tudományos Bizottsága, a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége, a Magyar Termálenergia Társaság tisztelettel meghívja az általuk közösen szervezett „Települési hőellátás helyi energiával” című konferenciára.

Győrben a sport miatt irtanák az erdőt

2015. május 21.

Hírek

Megdöbbentő! Győr 30 hektárnyi erdőt irtana ki a “tüdejéből”, a Püspökerdőből egyetlen, saját ötlettől vezérelt kajak-kenu verseny miatt! Borkai Zsolt sportolóból lett polgármester.

Partnernek lenni

2014. június 30.

Hírek

A helyi viszonyokat érintő településfejlesztési- és rendezési eszközök megalkotása, elfogadása a település képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik. Mit tehetnek mégis a civilek? A nyilvánosság részvétele a településfejlesztési és településrendezési eljárásokban. A Kalas György írta, az Ökológiai Stúdió, Győr által gondozott brosúra elektronikusan itt tölthető le.