Mangel Gyöngyi emlékére

2023. február 15.

Hírek

2023 február 14-én helyezték végső nyughelyére Mangel Gyöngyit a Farkasréti temetőben a család, egykori kollégák és barátok, ismerősök jelenlétében.

Végső búcsú Mangel Gyöngyitől

2023. február 11.

Hírek

Mint arról korábban írtunk, néhány nappal 73. születésnapja előtt január 19-én elhunyt Mangel Gyöngyi (1950-2023), a hazai zöld újságírás kiemelkedő alakja, akit sokan főleg a Kossuth Rádió környezetvédelmi műsoraiból ismerhettek.

Már a bécsi temetőkben is lehet természetközeli temetést kérni

2021. november 1.

Hírek

A természet körforgásába illeszkedő, mégis közösségi közlekedéssel könnyen megközelíthető temetkezési formákat szeretné népszerűsíteni a Bécsi Temetők Szövetsége. Hat temetőben érthetőek el a különleges megoldások, melyek között családi fa-nyughely és esővíz áztatta biourna is szerepel.

Közös temető házi kedvenceknek és gazdáiknak Bécsben

2018. június 26.

Hírek

Új temető nyílt az osztrák fővárosban, ahol a gazdik és kedvenceik közös nyughelyre lelhetnek. Az új urnahelyek a Bécsi Központi Temető egy elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók.

A Greenpeace ma eltemette a magyar vidéket

2015. november 23.

Hírek

A magyar vidék szimbolikus temetésén a Greenpeace koszorúkat helyezett el azoknak a gazdáknak és szervezeteknek a nevében, akiktől az elmúlt években sokszor jogtalanul vették el az állami földek bérleti jogát. Ezzel gazdák százait tették tönkre, megfosztva őket a legelőktől, így közvetve állatok tízezreit küldve a vágóhídra. Ötmilliárddal károsították meg egy hét alatt Magyarországot

Szabályoznák az égbe temetkezést

2015. január 24.

Hírek

A jövőben törvény szabályozza majd a tibeti autonóm területen az égbe temetést, a tibetiek és mongolok hagyományos temetkezési formáját.

Zöld elmúlás: porból vétettünk, porrá leszünk

2014. december 19.

Hírek

Egy seattle-i nonprofit társaság szeretne az első olyan szervezet lenni a világon, amely emberi komposztálást kínál a temetés vagy a hamvasztás helyett. Az elhunytakból így tápanyagban gazdag talaj lenne, amelyet virágok, fák vagy élelmiszernövények termesztéséhez lehetne használni.