Már a bécsi temetőkben is lehet természetközeli temetést kérni

2021. november 1.

Hírek

A természet körforgásába illeszkedő, mégis közösségi közlekedéssel könnyen megközelíthető temetkezési formákat szeretné népszerűsíteni a Bécsi Temetők Szövetsége. Hat temetőben érthetőek el a különleges megoldások, melyek között családi fa-nyughely és esővíz áztatta biourna is szerepel.

Amerikában egyre népszerűbb a halottak komposztálása

2021. szeptember 29.

Hírek

A halottak komposztálását, mint a temetés és hamvasztás lehetséges alternatíváját elsőként az USA Washington államában legalizálták 2019-ben, ahol a törvény tavaly lépett életbe. Colorado és Oregon már követték a példát, és az eljárás népszerűségének köszönhetően jelenleg több olyan állam is van (Maine, Delaware, Hawaii, Vermont, California és New York), ahol szintén napirendre vették a téma… Tovább »

Bécsben a halottasház is környezetbarát

2021. július 30.

Hírek

400 koporsó tárolására alkalmas halottasházat építenek a Bécsi Központi Temetőben, a Wiener Zentralfriedhofon. A létesítmény tervezésekor a gazdaságosság és a klímavédelem volt a két fő szempont. Az épület energiaellátását teljes egészében napelemek biztosítják.

A fantomtól a megörökítettig: egy „orchidióta” szerelmei

2021. január 27.

Hírek

Tizenévesen szeretett bele a hazai vadon élő orchideákba. Ma már a Debreceni Egyetem professzoraként kutatja, fotózza a kosborféléket. A napokban jelent meg 22. könyve. A magyarországi orchideák átfogó terepi útmutatója kapcsán Molnár V. Attila botanikus arról is mesélt, hogy hol, és hogyan kerülnek elő még ma is új fajok, hogyan változnak temetkezési szokásaink, és a… Tovább »

Kegyeleti erdő Agostyánban

2015. február 17.

Hírek

Az ország első, temetkezési célokra használható kegyeleti erdejét alakították ki Agostyánban, Tata közelében, a Természetes Életmód Alapítvány kezelésében lévő területen.

Szabályoznák az égbe temetkezést

2015. január 24.

Hírek

A jövőben törvény szabályozza majd a tibeti autonóm területen az égbe temetést, a tibetiek és mongolok hagyományos temetkezési formáját.