A klímaváltozás hatása az együttélésre

2022. január 31.

Hírek

A klíma mintegy 8200 évvel ezelőtti lehűlése egymás mellé sodorta a kisebb gyűjtögető és vadászó társadalmakat – erre a megállapításra jutott egy nemzetközi kutatócsoport egy oroszországi ásatáson feltárt prehisztorikus temetkezőhely vizsgálatával.

A fantomtól a megörökítettig: egy „orchidióta” szerelmei

2021. január 27.

Hírek

Tizenévesen szeretett bele a hazai vadon élő orchideákba. Ma már a Debreceni Egyetem professzoraként kutatja, fotózza a kosborféléket. A napokban jelent meg 22. könyve. A magyarországi orchideák átfogó terepi útmutatója kapcsán Molnár V. Attila botanikus arról is mesélt, hogy hol, és hogyan kerülnek elő még ma is új fajok, hogyan változnak temetkezési szokásaink, és a… Tovább »

Élet a halál után – A temetők élővilága

Kiadványok

A Debreceni Egyetem TTK Növénytani Tanszék kiadásában, a Magyar Tudományos Akadémia támogatásának köszönhetően megjelent az Élet a halál után – A temetők élővilága című könyv.

Sünvédelem a bécsi temetőkben

2019. február 9.

Hírek

Néhány éve a sünöknek is készítenek helyet hét bécsi temetőben. A 2015-ben indított sünvédelmi program keretében ugyanis külön téli szállásokat hoznak létre nekik, hogy legyen hol áttelelniük.

Közös temető házi kedvenceknek és gazdáiknak Bécsben

2018. június 26.

Hírek

Új temető nyílt az osztrák fővárosban, ahol a gazdik és kedvenceik közös nyughelyre lelhetnek. Az új urnahelyek a Bécsi Központi Temető egy elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók.

Temetői kávéház és ajándékbolt wifivel

2013. augusztus 1.

Hírek

Magyarországon még nem, de Európa országaiban egyre elterjedtebb a temetőkertek – vagyis a szakrális helyek – továbbgondolása. Temetők, mint városi zöldfelületek!? Piknik a sírok között, és öko-temetés: sírkő helyett fa szeretteik sírjára.