A Hortobágyon lábadoznak a csempészett madarak

2017. február 17.

Hírek

A záhonyi határátkelőhelyen Ukrajnából Olaszországba tartó illegális madárszállítmányt füleltek le a határrendészek. A rendőrség lefoglalt 250 védett énekes madarat, melyet egy személygépkocsi csomagtartójában zsúfoltak össze szűk dobozokban. Ritka, védett csonttollúak, süvöltők és tengelicek egymás hegyén-hátán, több napja, étlen-szomjan.

Az év madara 2017-ben a tengelic

2017. január 2.

Hírek

A tengelicet a fészkelési időszakban végzett, a természetvédelmi mellett az állatvédelmi törvényt is megsértő fakivágások elleni küzdelem nagykövet fajának is tekinthetjük.

A tengelic a 2017. év madara

2016. július 27.

Hírek

Lezárult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása 2017 év madaráról. A legtöbb szavazat a tengelicre érkezett, ezért a civil szervezet ennek a madárnak, illetve élőhelyének védelmével foglalkozik kiemelten a jövő évben.

Szavazz 2017 év madarára!

2016. június 28.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-óta választja vagy szavaztatja meg az év madarát. 2017-re is három faj: az erdei fülesbagoly, a házi veréb és a tengelic közül választhatnak az emberek az egyesület honlapján 2016. július 27-ig.

Megdöbbentette a falu lakóit a barbár pusztítás

2013. március 5.

Hírek

Fatolvajoknak estek áldozatul a felső-tengelici Benyovszky-park százéves fái. A kár közel hárommilliós. Az eset a faluvezetést is lépésekre sarkallja, nem tűrik tovább azt, hogy a község közbiztonságát, békéjét néhányan felrúgják.