Egyre több a partra vetődött bálna és delfin Nagy-Britanniában

2019. szeptember 11.

Hírek

A 2011 és 2017 közötti időszakban 4896 bálna és delfin pusztult el a nagy-britanniai partokon, ami 15 százalékos emelkedést jelent az előző hét évhez képest. A mutatók szerint csak 2017-ben ezer tengeri emlős vetődött partra a szigetországban, ami rekordot jelent a mérések hivatalos kezdete óta.

Cousteau a cetbörtön rab delfineinek elengedését kérte Putyintól

2019. június 19.

Hírek

Jean-Michel Cousteau francia óceánkutató azt kéri Vlagyimir Putyin elnöktől, hogy engedjék végre szabadon az orosz Távol-Keleten felfedezett “cetbörtönben” fogva tartott fehér és kardszárnyú delfineket.  Vége a delfináriumoknak – betiltja a delfinek és a cápák fogva tartását Kanada a ‘Szabadítsátok Ki Willyt Törvény’ értelmében.

Új csőröscetfélét találtak

2016. július 30.

Hírek

A csőröscetfélék családjának titokzatos, ritkán látható új tagját azonosították a szakemberek a Csendes-óceán északi részén. A genetikai tesztek szerint a fekete bálna, amelynek duzzadt feje és a barna delfinére emlékeztető csőre van, nem a Baird-féle csőröscetek törpeváltozata.

A tengeri ökoturizmus árnya

2014. augusztus 31.

Hírek

A természetvédők szerint a delfinek és a bálnák megfigyelésére indított hajókirándulások károsak lehetnek az állatokra. Egyre több bizonyíték van arra, hogy a túlzásba vitt ökoturizmus árt a tengeri állatoknak, hangzott el az idei Nemzetközi Tengervédelmi Kongresszuson Glasgowban.

Emberi jogokat a cetféléknek!

2012. február 21.

Hírek

Magas intelligenciájuk miatt az emberekhez hasonló módon kellene kezelni a delfineket, illetve a bálnákat, és ennek megfelelő jogokat kellene biztosítani a számukra – hangsúlyozzák szakemberek.