Szelek szárnyán olcsóbbodik a megújuló energia

2017. október 29.

Hírek

A tengeri szélfarmok hatékony fejlesztésének köszönhetően a szélenergia előállításakor meredek költségcsökkentést értünk el. Ez lehetőséget teremt a szélenergiával kapcsolatos 2030-as európai célkitűzések kibővítésére.

Giga szélenergetikai sziget épül

2016. június 12.

Hírek

A holland Tennet hálózatüzemeltető társaság áramelosztó szigetet tervez építeni az Északi-tengeren szélerőmű parkok számára. Ők a megújuló energiába fektetnek, mi az orosz függésű zsákutcás atommutyiba.

A Siemens építheti az 53 MW -os skóciai szélerőmű telepet

2016. január 17.

Hírek

A Siemens kapott megbízást a Skóciában levő Blackcraig Hill szárazföldi szélerőmű telep létesítésére. Dumfries és Galloway skót tanácsi (közigazgatási) területeken megvalósítandó, 53 megawatt (MW) teljesítményű szélerőmű projekt keretében 23 darab, a Siemens G2 platformjához tartozó szélturbinát fognak üzembe helyezni.

Az írek is rátépnek a szélenergiára

2015. október 31.

Hírek

Megkapta az első megrendelését a Siemens az új, 7 megawattos tengeri szélturbináinak szállítására. A még csak tesztüzemben dolgozó óriásokat az Ír-tengerre viszik majd.

Süvít az európai tengeri szél

2015. augusztus 6.

Hírek

A tengeri szélenergia-termelés új erőre kapott, és az első félévben rekordot döntve ismét a németeket ültette Európa trónjára. Az iparági szövetség szerint akinek nincs világos terve 2030-ig, az lényegében elveszett. Drága Paksunk a nyomába sem ér.

Termel a világ első úszó szélerőműve

2013. november 11.

Hírek

Ma ünnepélyesen üzembe helyeztek Japán északkeleti partjainál, Fukusima prefektúrában egy óriás tengeri szélkereket, a világ első úszó szélerőműparkjának – a több mint 100 méter magas, 80 méteres lapátokkal felszerelt két megawattos turbinával üzemelő – első elemét. A jövőbeni teljes szélerőműpark összesen akár ezer megawattot is termelhet majd.

Áramot hoz a dagály

2013. július 1.

Hírek

A szélkerekek működési elvén alapul, viszont teljesen kiszámítható módon termel energiát az árapályerőmű. A Siemens 2008 óta üzemeltetett erőműve az ír partoknál mintegy 1500 háztartást lát el árammal.