EU-s kampányban tisztulnak meg a világ tengerparti strandjai

2019. szeptember 22.

Hírek

A szeptember 21-i takarítási világnapon indult európai uniós kampány során az összegyűlt és tengerbe került hulladékot fogják összeszedni minden lakott kontinens több mint 80 országának strandján – közölte az Európai Bizottság.

Evezz, vagy költözz!

2017. január 21.

Hírek

A klímaváltozás miatt jóval magasabbra emelkedhet a tengerek szintje, mint azt eddig vélték – derült ki egy új amerikai kutatásból. Víz alá fognak kerülni a tengerparti városok.

Erre figyelj a tengerparti nyaraláskor!

2016. június 6.

Hírek

A rip áramlat egy tölcsér alakú áramlat, melyet a hullámzás hoz létre a sekély, zátonyos partszakaszokon. Ez az áramlat az egyik legveszélyesebb jelenség. Ha ilyent látsz, nehogy betedd a lábad a vízbe! (Kevesen tudnak erről a tengerparti veszélyről)

Sokba kerül az óceánok felmelegedése

2012. március 22.

Hírek

Évi csaknem kétezer milliárd dollárban lesz mérhető becslések szerint az a kár, amelyet az üvegházhatású gázok kibocsátása okoz a század végére a világ óceánjaiban – derült ki egy svéd tanulmányból.

Kiribati kényszerköltözése

2012. március 8.

Hírek

A költözést fontolgatja Kiribati az éghajlatváltozás miatt emelkedő tengerszint elől menekülve: a csendes-óceáni törpeállam Fidzsivel folytat földvásárlásról szóló tárgyalásokat, hogy biztonságba helyezze lakosait.

A Tenger egy csikket sem ér?

2011. augusztus 8.

Hírek

Harmadszor rendezték meg a cigarettacsikkek gyűjtését az olasz tengerpartokon. A homokban eldobott cigarettacsikk a Földközi-tengernek ártó első tíz szennyezőforrás között van.