Szűznemzéssel is szaporodik a veszélyeztetett kaliforniai kondor

2021. november 5.

Hírek

A San Diegó-i Állatkert vadvédelmi szervezetének kutatói szerint 2001-ben és 2009-ben két hím fióka kelt ki egy-egy meg nem termékenyített tojásból. Genetikai vizsgálatok szerint a két fióka egyike sem állt rokoni kapcsolatban hímmel, csak az anyjával.

A bölények menthetik meg a spanyol erdőket

2021. április 27.

Hírek

A bölények menthetnék meg a spanyol erdőket a tüzektől, mivel a korábban a kihalás szélére sodródott, de manapság újra növekedő populációjú növényevő faj az erdők gyúlékony aljnövényzetével táplálkozik – hívják fel a figyelmet szakemberek.

Budapesten született tarvarjakat telepítettek vissza Andalúziába

2021. február 27.

Hírek

Budapesten született tarvarjakat telepítettek vissza Andalúziába, a városligeti intézményben tavaly kelt fiatal madarak egy spanyolországi visszatelepítési program részeként csatlakoztak vadon élő fajtársaikhoz – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Megérkeztek Pécsre a vörös panda ikrek: Jázmin és Tara

2020. október 11.

Hírek

A vörös pandák világszerte ismert és közkedvelt állatfajnak számítanak, a gyönyörű, kedves és játékos jószágokat sokhelyütt imádják az állatkerti látogatók. Így lehet ez mostantól Pécsett is, hiszen egy ikerpár érkezett a városba egy franciaországi zooból.

Sikeres a bécsi tokhal-nevelde

2020. február 7.

Hírek

A bécsi Duna-szigeten 2016 óta egy tenyésztő konténerben több mint százezer tokhalat tenyésztettek, hogy kihelyezésük után az egyedek saját önfenntartó populációkat hozzanak létre a Dunában.

Kihalt galápagosi óriásteknősfajok leszármazottaira bukkantak

2020. február 4.

Hírek

Harminc olyan óriásteknőst találtak kutatók, amik a galápagosi óriásteknős két kihaltnak tekintett fajával állnak rokonságban. A tíznapos tudományos expedíció egy csendes-óceáni szigetcsoporton, az Izabella-sziget Wolf-vulkánjának térségében bukkant a hibrid tengeri hüllőkre.

Sikerült visszahozni tíz állatfajt a kihalás széléről

2019. december 15.

Hírek

A “remény szikráját” jelenti a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) szerint, hogy a védelmi intézkedések és a tenyészprogramok eredményeként javult tíz veszélyeztetett faj természetvédelmi besorolása, néhányat a kihalás széléről sikerült visszahozni. Hátradőlni hiba lenne: 73 faj a korábbinál rosszabb helyzetbe került.

Takonykóros pandák Kínában

2015. január 5.

Hírek

Takonykórjárvány tört ki egy tenyésztőtelep pandái közt a kínai Sanhszi tartományban. A betegség eddig négy állatot fertőzött meg, egyikük decemberben el is pusztult.

Bemutatkozik az elárvult orangután kölyök

2014. október 23.

Hírek

A mostanra már több mint másfél hónapos kölyköt mától november 2-ig tartó időszakban naponta kétszer fél órára megtekinthetik a látogatók. Bulu Mata novemberben az angliai Monkey World Főemlősmentő Központban működő orángután oviba kerül.