Békamentő terelőkerítés-építés

2021. január 25.

Helyszín:

Programok

Február 29-én, szombaton ismét felállítjuk a farmosi békaterelő kerítést az állomástól Göbölyjárásig. Aki szívesen csatlakozna, bátran jelentkezzen! Reggel 9-kor találkozunk a farmosi vasúti megálló parkolójában, de aki később jön, az is be tud kapcsolódni. Középiskolásoknak az 50 órában elszámolható az önkéntesség. Időpont: 2020. február 29., szombat, 9:00–15:00 Az eseményre jelentkezni korlátozott számban lehet, a részvételi… Tovább »

Tönkremegy a honti terelőrendszer?

2017. július 29.

Hírek

2015.december 22-én elkészült és átadásra került egy nagyrészt ACO polimerbeton elemekből épült kétéltűvédelmi terelőrendszer. 2007 óta harcoltam érte. Olyan rendszerről van szó, ami megfelelő karbantartás mellett minimum 30 évig működőképes, karbantartás nélkül viszont hamar tönkremegy.

Elkezdődött Honton a békaterelőháló építése

2016. február 7.

Hírek

Tegnap kora délelőtt 9 lelkes békabarát elkezdte a terelőháló építését a 2. sz. főút mentén, így a Hont-Parassapuszta közötti szakaszának a békák szempontjából egyik legveszélyesebb részén már biztonságban vannak a vonuló kétéltűek. A munka folytatásához, és a békamentéshez várják az önkénteseket!

Békaterelő kerítés takarítás

2011. november 30.

Helyszín: Hont

Programok

A Zöld Út Békavédelmi Egyesület sűrgősen várja önkéntesek jelentkezését békaterelő kerítés takarításra. Helyszín:H ont Időpont: 2011. december 3 szombat és szükség esetén dec.4 vasárnap. Találkozó mindkét nap: A Hont határában az ifjúsági motelnél levő parkolóban reggel 9 órától. Amit hozni érdemes: sarló vagy fűnyíró olló, gereblye és kesztyű. A mai terepbejáráson azt tapasztaltam, hogy a… Tovább »