Ültess fát

2021. október 18.

Hírek

Családi és baráti körben elfogadják (bár néha az idegeikre megyek vele), hogy elég sokat beszélek a növényekről. Főleg a fákról. Bármikor és bárhol tudok. Hol lelkendezve, hol elkeseredve, hol dühösen.

Építeni muszáj, élni nem

2020. december 4.

Hírek

A kicsavart latin szállóige (Hajózni muszáj, élni nem muszáj) jut eszembe, amikor behúzott nyakkal, öles léptekkel elosonok a Dózsa György út fölé tornyosuló betonszörny alatt – ha ez megépül, én a környékét is el fogom kerülni. A Néprajzi Múzeumnak szánt, nyomasztó méretű homorú gördeszkapálya örök időkre elzárja a várost a ligettől.

Ültetési sokk, csurgó, felszívási zóna, és a városi fák élettana.

2020. szeptember 6.

Hírek

Őszintén meglepett még engem is a fogadtatása és sikere annak a bejegyzésnek, ami a fák ültetési méreteiről és az ültetési sokk létezéséről próbált információkkal szolgálni. Rengeteg városi legendával élünk együtt, ezek úgy terjednek, mint a pestis, ezért nem árt más fákat érintő ügyekben is kicsit tisztábban látni. Bardóczi Sándor írása.

Állásfoglalás Nyíregyháza-Sóstó turisztikai fejlesztése kapcsán

2020. augusztus 6.

Hírek

A nyíregyházi Zöld Akciócsoport – amely egy informális, környezetükért felelősséget érző nyíregyházi lakosokból álló, pártpolitikától független szerveződés – ezúton fejezi ki aggodalmát a Nyíregyháza-Sóstó turisztikai célú fejlesztésével kapcsolatos, 2020. július 30-án lakossági fórumon bemutatott tervek bizonyos elemeivel kapcsolatban.

A fővárosi antizöldítés újabb gyöngyszeme

2019. augusztus 23.

Hírek

2016 elején indult az ötödik kerületi József nádor tér felújítása, aminek rögtön a kezdetén kiderült, hogy a téren található 24 fára kivágás vár, helyükre kicsivel arrébb új fasor telepítését tervezte az önkormányzat. A felújítás befejeződött, a József nádor tér kietlen pusztasággá változott.

A flex mindent visz

2019. március 30.

Hírek

Bubi dokkoló állomás készül Belső-Ferencvárosban. Útban voltak az oszlopok – megoldották okosban. Buszmegállóból e-töltő: miért nem jó a régi térkő?

Einstand nélkül – a megújulóban lévő Múzeumkert margójára

2019. március 17.

Hírek

A Múzeumkert kivitelezése az állami ünnepségek miatt ugyan felgyorsult, de még közel sincs készen. Sőt pár évig még nem is mondhatjuk rá, hogy készen van. Meg kell szoknunk, hogy a tájépítészeti alkotások csak 4 dimenzióban értelmezhetők. Idő kell nekik és jó fenntartás. Mégis van miről beszélnünk. Bardóczi Sándor kritikája.

Gördülő kövek május 24 – 26

2011. május 24.

Helyszín: Veszprém Állatkerti bekötő út.

Sajtótájékoztatók

– Lehet, hogy az ízléses térkövezés olcsóbbá válik, mint az aszfalt lerakása? – Átláthatóvá válik a köztéri burkolatok szabályozása?