A Mérgezett Földből megtudjuk, hogy hogyan pusztítjuk el termőföldjeinket

2019. november 23.

Hírek

Kővári Gábor Mihály és Iván Róbert dokumentumfilmje, a Mérgezett Föld érthetően és világosan mutatja be azt a folyamatot, ahogyan a nagyipari módszereket alkalmazó mezőgazdaság a természetben okozott károkat is további ipari eszközökkel igyekszik kijavítani, amik aztán további károkat okoznak, és ez a körforgás egészen addig folytatódik, amíg a termőföld teljesen terméketlenné nem válik.

II. Erzsébet királynő kitüntette David Attenborough-t

2019. november 23.

Hírek

I. Erzsébet királynő Chatham House-díjjal tüntette ki David Attenborough-t a BBC televízióban futó Blue Planet II. (A kék bolygó II.) című sorozatért, amellyel az óceánokban lévő műanyag szemét globális veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Szendőfi Balázs: A szőke tó – A Tisza-tó hat évszaka

2019. október 15.

Helyszín: Budapest, Széchenyi István tér 9.

Sajtótájékoztatók

Filmklub az Akadémián – Premier vetítés:  október 15., kedd 17.30 óra. MTA Székház, Díszterem 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. Szendőfi Balázs: A szőke tó – A Tisza-tó hat évszaka (2019, 4×26 perc)

Akcióban a természet őrzői

2019. május 07. - 2019. december 31.

Helyszín: Filmdzsungel Stúdió honlapja

Programok

A sorozat a Magyarországon dolgozó természetvédelmi őrök munkáját mutatja be. A tíz Nemzeti Park elképesztően gazdag környezeti változatossága sokféle kihívás elé állítja a szakembereket: az őrök lóháton, terepjáróval, csónakkal, vagy éppen kötélen ereszkedve jutnak el “munkahelyükre”, és a megoldandó feladatok legalább ennyire változatosak és izgalmasak. A váratlan helyzetek rátermettséget, az apró jelek nyomozói éleslátást, a… Tovább »

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál sajtótájékoztató és ősbemutató

2019. május 07.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház 1088 Bp., Rákóczi út 21.

Sajtótájékoztatók

A 2019. május 24-26. között Gödöllőn zajló V. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon a filmvetítéseken túl, a hagyományos programelemek mellett – úgy mint Trash Art Magyarország szoborkiállítás, Varázslatos Magyarország fotókiállítás és Jam for Nature koncertek – számos újdonsággal is készülnek a szervezők.

Természetjáró Filmklub – BfNPI – 2019

2019. május 04. - 2019. május 26.

Helyszín: Levendula Ház látogatóközpont Tihany

Programok

Időpont: 2019. május 4. – 2019. május 26. Helyszín: Levendula Ház látogatóközpont Ár: A belépőjeggyel rendelkező vendégek részére a program térítésmentes. Szeretettel várunk minden természetbarátot, kicsit és nagyot rendezvénysorozatunkra, a Természetjáró Filmklubba május hónapban. Május 4 – 26. között, szombaton és vasárnap, délelőtt 11:00-tól izgalmas és tanulságos természetfilmek láthatók a Levendula Ház Látogatóközpont vetítőtermében. A… Tovább »

Filmklub az Akadémián: Mwajas Kriszta, Tóth Zsolt Marcell: Akcióban a természet őrzői

2019. május 22. - 2019. május 22.

Helyszín: MTA székház

Programok

2019. május 22. szerda, 17.30 óra Mwajas Kriszta, Tóth Zsolt Marcell: Akcióban a természet őrzői (2019, 2×25 perc) A sorozat a Magyarországon dolgozó természetvédelmi őrök munkáját mutatja be. A tíz nemzeti park elképesztően gazdag környezeti változatossága sokféle kihívás elé állítja a szakembereket: az őrök lóháton, terepjáróval, csónakkal vagy éppen kötélen ereszkedve jutnak el „munkahelyükre”, s… Tovább »

Mosonyi Szabolcs: Vad Balaton

2019. május 08.

Helyszín: Filmklub az Akadémián MTA székház

Programok

2019. május 8. szerda, 17.30 óra Mosonyi Szabolcs: Vad Balaton (2017, 50 perc) A Balaton Közép-Európa legnagyobb, sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és a környezete egész évben szinte hihetetlen természeti kincseket tartogat. A vulkánok, barlangok, mésztufa lépcsők, homokbuckák és szurdokvölgyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak nemzetközi… Tovább »