A legjobb természetfilmek fókuszában a Tisza és a fák állnak 2021-ben

2021. szeptember 14.

Hírek

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál szeptember 10-12. között Gödöllőn várta a természetvédelem iránt érdeklődőket. Az eseményen – melyen közel 25 ezren vettek részt – , filmvetítések, fotókiállítások, Trash Art Magyarország hulladékból készült szobrok, szemléletformáló, interaktív foglalkozások és 10 nemzeti parkunk várta a látogatókat.

Érdekelnek a szuper természetfilmek?

2021. augusztus 29.

Hírek

Az Édesvízi gerinctelenek című félórás rövidfilm beválogatásra került a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválra, ahol a Királyi Kastély Fekete István termében “nagyvásznon” is megtekinthető lesz két alkalommal. Szept.10-12. között a fesztivál témája az  „Érzékeny Bolygó”.

Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon

2021. július 3.

Hírek

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. lenyűgöző, közel 40 perces természetfilmjében olyan egyedülálló hortobágyi élőhelyek figyelhetők meg, amelyek egyébként rejtve maradnának még a természetjáró ember szeme elől is.

Ma 95 éves David Attenborough. Boldog szülinapot!

2021. május 8.

Hírek

Ma ünnepli 95. születésnapját a természetfilmezés doyenje, aki életének nagy részét azzal töltötte, hogy bemutassa a Föld varázslatos élővilágát, az utóbbi éveket pedig azzal, hogy valahogy megpróbálja meggyőzni az embereket arról, hogy ne pusztítsák ki ezt a csodálatos élővilágot, és ezzel együtt magukat is.  A BBC kisfilmmel tiszteleg a legendás tévés előtt.

Filmkészítő maraton a környezettudatos gondolkodásért

2021. április 2.

Hírek

A környezettudatos gondolkodás elősegítésére rövidfilmpályázatot hirdetnek „Shoot4Earth – Forgass a Földért!” címmel. A 24 óra alatt elkészülő műveket többek között Szabó István Oscar-díjas filmrendező zsűrizi.

Amiről a fák suttognak – természetfilm premier a Telexen

2021. április 2.

Hírek

A Telex történetében először egy egész estés film bemutatójára készülnek. Az Amiről a fák suttognak című természetfilm többek között a Bükkben, egy erdőrezervátumban készült, ugyanis bármilyen hihetetlen, de ma Magyarországon még létezik olyan erdő, amit az ember nem háborgat, ahol láncfűrészek zaja nem hallatszik.  Április 3-án, szombaton 10 órakor premier a Telexen.

Egy nemzeti park születése

2021. március 19.

Hírek

A Duna-Ipoly Nemzeti Park megalakulásának szubjektív története a Bős-Nagymarosi vízierőmé tükrében Scherer Péter narrálásával.

Hogyan lett 2020 egy 94 éves természettudós éve?

2021. január 3.

Hírek

Százmilliók látták a műsorait, és teljes generációk számára ő jelenti a természet szinkronhangját. De vajon mire elég ez a hírnév, ha valaki a világot akarja megváltoztatni?

David Attenborough egy horrorfilmbe oltott ultimátummal jelentkezik

2020. október 10.

Hírek

A leghíresebb természetfilmes még fekete-fehérben kezdte el megmutatni nekünk a világot, hogy 70 évvel később már ne a technológia korlátai miatt legyenek szürkék a képsorok, hanem azért, mert elszúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Ezúttal a saját életének ívére rajzolja fel a pusztítást, amit úgy vittünk véghez, hogy bele se gondoltunk. Attenborough most 94 évesen arra kér,… Tovább »