Máté Bence természetfotóiból országos szabadtéri vándorkiállítás

2019. március 13. - 2019. november 03.

Helyszín: kiállítások országszerte

Programok

Máté Bence mintegy hatszáz természetfotójából nyílt szabadtéri kiállítás március 13-án Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. Máté Bence képein a madarak és az állatok olyan természetes módon viselkednek, hogy jó látható, még csak nem is sejtik, hogy valaki figyeli őket – mondta Áder János köztársasági elnök a kiállítás megnyitóján. Neki köszönhetjük, hogy benézhetünk a… Tovább »

Reflex természetfotós tábor

2018. július 29. - 2018. augusztus 04.

Helyszín: Pápateszér

Programok

A Reflex Környezetvédő Egyesület immár 12. alkalommal szervezi meg természetfotós táborát a pápateszéri oktatóközpontjában. A tábor időpontja 2018. július 29. – augusztus 4. A kellemes nyári kikapcsolódást jelentő táborba elsősorban olyan, 13-23 év közötti fiatalokat várnak, akik rendelkeznek alapvető számítógépes és valamilyen szintű fényképezőgép használati ismerettel, de a napjainkban mindenkit elöntő képáradatban nincs meghatározó előképzettségük… Tovább »

Lebukott a csaló természetfotós

2018. április 28.

Hírek

Az éjszakai rabló című felvételt, amely egy termeszvárat éjszaka megközelítő hangyászt ábrázol, egy brazil természetvédelmi parkban készítette Marcio Cabral. Csakhogy kitömött állat volt a képén, ezért megbüntették az év egyik legjobb természetfotósát.

Természetfotó Magazin 2017/2

Kiadványok

A 2017/2. nyári számunkkal jelentkezünk. Az idõjárás idén nyáron szélsõséges, egyszer hõség tapasztalható, máskor meg hatalmas viharokkal érkezik a hidegfront. Az emberek többsége most tölti nyári éves szabadságát családjával. Kollégáimmal szabadidõnket feláldozva készítettük el mostani számunkat.

Megrongálták a világhírű fotós székelyföldi medvelesét

2017. július 18.

Hírek

Még egy hónap sem telt el a megnyitása óta, és ismeretlenek tönkretették Máté Bence világhírű magyarországi természetfotós Tusnádfürdő közelében kialakított medvelesét. A rejtekhelyet – ahonnan maga is fotózza a nagyvadakat – azért hozta létre, hogy más természetkedvelők is kedvükre figyelhessék azok életét. Albert Tibor tusnádfürdői polgármester a Krónikának elmondta: sajnálja a történteket, mert nagyra értékeli… Tovább »

A természet magyar fotósai – a Filmdzsungel Stúdió sorozata

2017. július 7.

Hírek

A pillanat vadászai, a ketyerék megszállottjai. Idők, sorsok tanúi, a soha vissza nem térő jelenetek megörökítői. Ők – a természet magyar fotósai. 17 alkotó és a világ, ahogy ők látják. Negyedszázados évfordulójához érkezik ez év novemberében Az Év Természetfotósa-díj átadása.

Természetfotó Magazin 2016/4

Kiadványok

A 2016/4. téli számunkkal jelentkezünk. Ismét eltelt egy év, és az ilyenkor aktuális díjak kiosztása után megismerhettük az „Év természetfotósa” pályázat eredményeit. Most itthon nagyon hideg van, repkednek a mínuszok, megjött a hideg. Ne tegyék el fényképezõgépeiket, ebben az idõszakban fantasztikus jégmakrókat, ragadozó madarakat és téli zúzmarás hangulatokat lehet fényképezni a városon kívül, az igazi… Tovább »

Természetfotó Magazin 2015/3

Kiadványok

 A 2015/3. õsz. Már nagyon vártam ezt az idõszakot, ismét lehet menni fantasztikus tájképeket fényképezni. Az õsz az egyik legjobb idõszak a természet fotózásához. A tájakon kívül ilyenkor vannak a nagy madárvonulások, õsz elejére esik a szarvasok bõgési idõszaka, és õsz végén megérkeznek hozzánk a ragadozó vándormadarak is.

A darvak nyomában – Madár- és természetfotós hosszú hétvége

2015. október 23. - 2015. október 25.

Helyszín: Hajdúság

Programok

Az Alföld jellegzetes élőhelyein kialakított fotóslesek használatával, valamint terepjárós cserkeléssel meglesheti és megörökítheti a Hajdúság, valamint az Észak-Hortobágy pusztáinak élővilágát. A hosszú hétvégi program során kiemelt figyelmet szentelünk az ekkor tájt nagy tömegben a Hortobágyon tartózkodó darvak megfigyelésére és fotózására, azok táplálkozó és éjszakázó helyein. Felkészült és kellő helyismerettel rendelkező vezetőink kiscsoportokban (2-5 fős) segítik… Tovább »

Robbantott a szegedi természetfotós

2015. április 28.

Hírek

A magyar UniqBall gömbfejet választották a legjobb fotográfiai kiegészítőnek a Fotótechnikai Lapok Világszövetsége (TIPA) 2015-ös dubaji kongresszusán. A gyártás Kármán Balázs és Novák László természetfotós elképzelésén alapul. Magyar sikerre a TIPA 25 éves történetében még nem volt példa. Interjú Kármán Balázs szegedi természetfotóssal.