Daróczi Csaba lett az év természetfotósa

2022. november 11.

Hírek

November 9-én átadták a 30. alkalommal kiírt természetfotós pályázat díjait. A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legnagyobb hagyományokkal bíró természetfotós pályázatára idén 3533 képet 197-en adtak be. Az év természetfotósa címet Daróczi Csaba nyerte, Az év természetfotója az általa készített A halak csillagképe című képe lett. Az év ifjú természetfotósa Kártyás Gergő.

A kacsafarkú

2022. szeptember 10.

Hírek

A szendereket mindenki szereti. A rovarvilág azon képviselői ezek a lepkék amik nem feltétlen külső megjelenésükkel inkább érdekes életmódjukkal vívták ki a természetjárók és kert tulajdonosok figyelmét.

FotoKlikk Fotós Akadémia I. – online, interaktív szakmai napok: Fókuszban a természet

2022. május 14. - 2022. május 22.

Helyszín: Online

Programok

Május 14-én, szombaton, a FotoKlikk megszervezi a hazai legnagyobb, egész napos szakmai napját, 5 szekcióval és 16 előadóval. Az 5 szekciót a szekció témájára szakosodott neves moderátorok vezetik. Az online és interaktív szakmai napot a fotográfiára, azon belül is a természetre fókuszálják. De ez nem csak a természetfotóról fog szólni, asztrofotózás, ökológia, extrémsportok, történetmesélés adja… Tovább »

Szenvedélye a megtalálás: Rahmé Nikola rovarfotós

2021. július 7.

Hírek

Mai podcastunk vendégét anno nem vették fel fotósnak, ezért az ötvös szakmát tanulta ki. De miután óvodás kora óta rajongott a rovarokért, később nemcsak az arany és ezüst ékszereinek lettek témái, hanem a közben mikrofotóssá váló műremekeknek is – nem akármilyen szinten.

Máté Bence természetfotóiból országos szabadtéri vándorkiállítás

2019. március 13. - 2019. november 03.

Helyszín: kiállítások országszerte

Programok

Máté Bence mintegy hatszáz természetfotójából nyílt szabadtéri kiállítás március 13-án Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. Máté Bence képein a madarak és az állatok olyan természetes módon viselkednek, hogy jó látható, még csak nem is sejtik, hogy valaki figyeli őket – mondta Áder János köztársasági elnök a kiállítás megnyitóján. Neki köszönhetjük, hogy benézhetünk a… Tovább »

Reflex természetfotós tábor

2018. július 29. - 2018. augusztus 04.

Helyszín: Pápateszér

Programok

A Reflex Környezetvédő Egyesület immár 12. alkalommal szervezi meg természetfotós táborát a pápateszéri oktatóközpontjában. A tábor időpontja 2018. július 29. – augusztus 4. A kellemes nyári kikapcsolódást jelentő táborba elsősorban olyan, 13-23 év közötti fiatalokat várnak, akik rendelkeznek alapvető számítógépes és valamilyen szintű fényképezőgép használati ismerettel, de a napjainkban mindenkit elöntő képáradatban nincs meghatározó előképzettségük… Tovább »

Lebukott a csaló természetfotós

2018. április 28.

Hírek

Az éjszakai rabló című felvételt, amely egy termeszvárat éjszaka megközelítő hangyászt ábrázol, egy brazil természetvédelmi parkban készítette Marcio Cabral. Csakhogy kitömött állat volt a képén, ezért megbüntették az év egyik legjobb természetfotósát.

Természetfotó Magazin 2017/2

Kiadványok

A 2017/2. nyári számunkkal jelentkezünk. Az idõjárás idén nyáron szélsõséges, egyszer hõség tapasztalható, máskor meg hatalmas viharokkal érkezik a hidegfront. Az emberek többsége most tölti nyári éves szabadságát családjával. Kollégáimmal szabadidõnket feláldozva készítettük el mostani számunkat.