Természetközeli vadgazdálkodás a Pilisi Parkerdőben

2021. március 3.

Hírek

Az oly sok természetjáró számára élményteli perceket szerző őzek, gímszarvasok, vaddisznók és más vadfajok élete szoros összefüggésben van az erdők fejlődésével, jólétével és fennmaradásával. Erdő és az erdő lakóinak kapcsolatát, kölcsönhatásait kezeli, formálja a természetközeli vadgazdálkodás.

Természetközeli gazdálkodási gyakorlatok útmutatója

2019. november 19.

Helyszín: Gödöllő, Isaszegi út 200.

Sajtótájékoztatók

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára, Tóth Péter, a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ főigazgató helyettese és Dr. Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ügyvezető igazgatója beszédet mond a „Természetközeli gazdálkodási gyakorlatok útmutatója – Gazdálkodás Natura 2000 gyepterületeken” című kézikönyv bemutatóján.

Erdőgazdálkodás és erdőkezelés Natura 2000 területeken

Kiadványok

A DINPI gondozásában megjelenő Rosalia kézikönyvek sorozat egy újabb kötettel bővült. A kötet a Natura 2000 területeken fekvő erdőkben zajló – természetvédelmi szempontokat is figyelembe vevő – gazdálkodás lehetőségeit tárgyalja kifejezetten gyakorlatias megközelítésben. 

Őserdőt megközelítő természetességű erdő a Pilisi Parkerdőben

2019. május 22.

Hírek

Az idén 50 éves Pilisi Parkerdő Zrt. területén található Erdőanyai-völgyben a Parkerdő alapítója, Dr. Madas László több mint 60 éve indított el egy, a maga korában forradalminak számító programot: egy erdőrészlet természetközeli gazdálkodási módszerrel történő kezelését. A Visegrádhoz közeli erdőrészlet ennek köszönhetően mára az őserdőket megközelítő természetességi állapotban van.