Mi lesz veled Magyar Természettudományi Múzeum?

2020. június 17.

Hírek

220 éve gyarapodott, bár néha érték katasztrófák (bombázás, tűzvész) a mára 10 millióssá nőtt gyűjteményt. 15 éve még úgy tűnt, hogy a sok viszontagság után végre az egész gyűjtemény méltó helyre kerülhet a Ludovika területén. Hiába a sok-sok milliárdos beruházás, az Orbán-kormány Debrecenbe költöztetné a sérülékeny, és felbecsülhetetlen értékű múzeumot. Ennek abszurditásáról mesél Vásárhelyi Tamás… Tovább »

Legyél Te is Tudós csaj vagy fiú!

2017. október 01. - 2017. október 20.

Helyszín: országos

Programok

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete bemutatja a Tudós csajok projektjét. Az idei tanévben kifejezetten a természettudományok iránt érdeklődő diáklányoknak (és fiúknak) hirdetünk exkluzív tehetséggondozó programot. A programra kiválasztott 15-20 résztvevő neves és elismert magyar kutatónőkkel ismerkedhetnek meg, személyes találkozókon ismerkedhetnek a szakmájukban kiváló szakemberek tevékenységével, kutatási területeivel. A résztvevők inspirációt és sok érdekes,… Tovább »

A főakadémikus elismerte a szigetközi munkacsoportot

2016. február 26.

Hírek

7,8 milliárd kormánytámogatásból új mezőgazdasági kutatóközpont épül Martonvásáron. Az agrárinnováció mellett a víz és környezet kapcsolata, ill. az oktatással összefüggő szakmódszertani kutatások köré összpontosítja az MTA a következő időszakban indítandó nagy programjait.

A kutató fogott egy gyönyörű madarat, azután megölte…

2015. október 31.

Hírek

A kutató fogott egy gyönyörű madarat, amelyet már vagy fél évszázada nem láttak a tudósok… Azután megölte. Ennyire egyszerű és otromba volna ez a történet? Hogyan szolgálja az élőlények gyűjtése a védelmüket?

Interaktív, látványos természettudomány-oktatás 2.0

2015. október 07.

Helyszín: Budapest, Kis Rókus utca 16-20

Sajtótájékoztatók

 A Bayer Hungária Kft. és a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja tisztelettel meghívja Önt – A Fény Nemzetközi Évéhez csatlakozó – „Making Science Make Sense” (MSMS) Tudáspont 2015/16-os interaktív sajtótájékoztatójára.

Intelligens kutatóközpont 9,5 milliárdból

2013. november 16.

Hírek

Harmincezer négyzetméter, 250 páratlan felszereltségű laboratórium – a ma átadott lágymányosi MTA Természettudományi Kutatóközpontban folytatja munkáját öt akadémiai kutatóintézet. környezetkémiai, enzimológiai, pszichológiai, szerves kémiai és a molekuláris farmakológiai.

Hangyák és batiszkáf a magtárban

2012. augusztus 18.

Hírek

Tegnap este felavatták Mosonmagyaróváron a Futura interaktív természettudományos élményközpontot; a másfél milliárd forintos beruházással épült létesítmény a négy őselem köré font tematika mentén oktatja szórakoztatva a közönséget.