Az ostorosi madaras ház kekec lakója: Horváth Róbert biológus, zoológus

2018. december 29.

Hírek

“Magyarországon nem divat, hogy megmondjuk a véleményünket és kiálljunk az elveinkért” Horváth Róbert napenergiával fűt, elektromos autót használ, madarakat gyűrűz és – ami manapság egyre ritkább – odaáll a kis közösség élére, ha egy jó ügy miatt szembe kell szállni a hatalommal.

In memoriam Obermayer András

2018. január 9.

Hírek

Obermayer András, a Kék Forrás Környezet- és Természetvédelmi Egyesület elnöke – hosszas betegség után – 2017. december 18.-án az esti órákban elhunyt. A család tájékoztatása szerint temetése 2018 január 19-én pénteken 11:45-kor lesz a rákoskeresztúri Új köztemetőben.

Felfüggesztett börtönt kapott vesztegetésért a természetvédő

2015. szeptember 14.

Hírek

Jelentősen enyhítette a Debreceni Ítélőtábla Zsák Ferenc, az ismert debreceni környezetvédő ügyében első fokon hozott ítéletet. Tiszta a lelkiismerete, de ha elítélik, akkor vállalja, hogy ő legyen a természetvédelem mártírja.

Károly varjútól a battonyai földikutyáig

2013. január 11.

Hírek

Hosszú évek óta meghatározó szereplője a Békéscsaba környéki természetvédelemnek, civil szférának, fotográfus közéletnek, mégis nehéz elhinni, hogy Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park őrkerület-vezetője túl van az ötödik ikszen.

Szabadlábon Zsák Ferenc Tibor

2011. június 1.

Hírek

Az ügyészség indítványa ellenére a bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását nem látta indokoltnak. Az Audi-gyár terjeszkedése ellen fellépő természetvédő jelenleg szabadlábon védekezhet.