Kína giga napelemes kísérlete

2021. július 10.

Hírek

Kijelölték Kínában azokat a körzeteket, ahol a jövőben alapvető fontosságú kísérleteket fognak végrehajtani. Azt vizsgálják, hogy ha a helyszíneken a lakóházak ötödét, az ipari létesítmények 30-, a középületek 40 százalékát napelemes rendszerek telepítésére és használatára kötelezik, fenntartható-e az áramszolgáltatás. Ha igen, akkor jöhet az áttörés.

Számít a jövő? Tetőfelújítás újrahasznosított alumíniummal

2021. május 6.

Hírek

A családi házak többségének teteje ma is erősen egészségkárosító, környezetszennyező azbesztes palával fedett. A régen várt felújítási támogatásokkal most talán többen kerültek közelebb ahhoz, hogy az elavult tetőket lecseréljék. A költségeken túl a tetőről lekerülő veszélyes hulladéknak számító palától szabályosan „megszabadulni” sem olyan egyszerű. Nézzük, milyen előnyökkel jár, ha környezetbarát PREFA alumínium tetőt választunk az… Tovább »

Bezöldülnek a Terrán tetői

2015. március 29.

Hírek

A Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. termékeinek nevével együtt március végétől a TERRÁN nevet viselni, és 30-ról 50 évre emeli cserepei garanciális idejét. Idén minkét gyárukban zöldenergiával készülnek a tetőcserepek, melyet napelem parkok szolgáltatnak.

Fehér tetőkkel a hőszigetek ellen

2012. március 19.

Hírek

A New York-i “hideg tető” programhoz hasonlóan a fehér tetők széleskörű elterjesztésével csökkenteni lehetne a városok hőmérsékletét, miközben áramot lehetne megspórolni, és csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását.