Homlokzatok, tetők és belső udvarok zöldítését is támogatja Bécs

2021. július 17.

Hírek

A városi zöldfelületek fontos szerepet játszanak a nyári hőség csillapításában és a biodiverzitás megőrzésében. Bécs városa ezért mostantól pénzügyi támogatást nyújt a városi homlokzatok, tetők és belső udvarok zöldítésére, melynek mértéke 3.200-tól 20.200 euróig terjedhet.

Elsőként zöldült be egy ferencvárosi buszváró

2019. szeptember 21.

Hírek

Növényeket telepítettek a a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (passzivistái helyett) aktivistái egy ferencvárosi buszmegálló tetejére. Bécsben is van erre példa, csak ott az önkormányzat végzi a zöldítést.

Kizöldítik a busz- és villamosvárókat Bécsben

2019. augusztus 23.

Hírek

Miközben Budapest a parktalanítás, a zöldirtás, és a térkövezés fővárosa lett, Bécs még a busz- és villamosvárókat is beveti a felmelegedés elleni harcban: vadszőlővel futtatják be az oldalukat és a tetejüket, hogy árnyékot nyújtsanak a várakozóknak. Az újfajta utasvárók első prototípusát már át is adták.

Kaliforniai napelemesítési vita

2018. május 7.

Hírek

2020-tól minden Kaliforniában épülő legalább háromemeletes új háznak rendelkeznie kell majd napelemekkel, ha jövő héten az állam energetikai bizottsága megszavazza az erre vonatkozó rendelettervezetet.

Napelemes tetőteraszt fejlesztettek ki Bécsben

2015. szeptember 6.

Hírek

Szemet gyönyörködtet, hűsít és áramot termel a bécsi BOKU (Agrártudományi Egyetem) tetején felépített napelemes tetőterasz, ahol nemcsak a hallgatók, de a rovarok is szívesen időznek. Ráadásul az egyetem hűtői tele vannak házi készítésű bazsalikomos pestoval.

Növényhűtésű tetőkertes autóbusz

2013. szeptember 19.

Hírek

Az ötlet nem egészen új, egy New Yorkban élő mexikói designer már régebben diplomamunkaként beadott egy kert-autóbusz tervet. Ez azonban megtetszett a katalán Marc Granén-nak, aki egy zöld tervezővel együtt kidolgozta a saját koncepcióját, a Phyto Kineticnek elnevezett járművet.

Egyszerű sátortető zöldítés

2013. július 15.

Hírek

Roel de Boer holland formatervező kúpcserepével tetszőleges dőlésszögű tetőn is kialakítható szigetelő növényréteg. Szintén holland találmány a madárodú-tetőcserép.