A Tetra Pak nyerte a WorldStar Award díjat

2013. december 14.

Hírek

A vállalat az elismerést a Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge kartoncsomagolásért érdemelte ki. 2011-ben történt bevezetése óta a világ több mint 25 országának 50-nél is több tej- és gyümölcslégyártója tért át erre a formára.

Mi fán terem az FSC?

2013. december 6.

Hírek

Fogyasztóként minden nap számtalan vásárlási döntést hozunk, Magyarországon italos kartondobozba töltött termékekből közel 2 millió darabot viszünk haza naponta. Csak minden tizedik ember ismeri a felelős erdőgazdálkodás jelét. Itthon is FSC® tanúsítású csomagolással segíti a környezetvédelmet a Tetra Pak®

Nagy segítség a kis embereknek

2013. november 24.

Hírek

A Tetra Pak® harmadik éve adja át több mint 1 millió forint értékű újrahasznosított papírtermékekből álló adományát a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának. A kéztörlőből és orvosi papírlepedőből álló, 2,4 tonnányi papíráru-adomány lehetővé teszi, hogy a klinika a költségvetéséből felszabaduló összeget orvosi eszközökre, gyógyszerekre fordíthassa.

Taroltak a magyar cégek az első Európai Zöld Iroda Versenyen

2013. november 24.

Hírek

Európa legzöldebb irodáit díjazták Brüsszelben az Irodai zöld innovációk c. konferencián. Az első Európai Zöld Iroda Versenyen hat ország 22 szervezete indult mikro, kis, közepes és nagy iroda, valamint civil és közintézmény kategóriában. Az 5-ből 4-ben magyarok nyertek.

Hogyan korlátozhatjuk a CO2 kibocsátást?

2013. október 27.

Hírek

Az évezred egyik legnagyobb, globális problémája a klímaváltozás, melyért a légkörbe kerülő üvegházhatású gázok felelősek. A jelenség az ipari tevékenység hatására még inkább fokozódott. Az utóbbi két évtizedben Földünk átlaghőmérséklete hozzávetőleg 0,2°C-kal emelkedett.

Szelektívbe az italos kartoncsomagolással!

2013. szeptember 25.

Hírek

A kartondobozos csomagolásnak számos előnyös tulajdonsága van más csomagolóanyagokkal szemben, mind a fogyasztók, mind a gyártók és a kereskedők igényei szempontjából. Emellett környezetkímélők is, hiszen megújuló alapanyagból, fából készített kartonlapból állítják elő. Miért fontos gyűjteni a tejes és az italos kartonokat?

Díjazták az “egy ember – egy virág” elvet és a csapvizet

2013. június 9.

Hírek

Környezetbarát takarítószerek, energiatakarékos világítótestek, újrahasznosított papír, kétoldalas és gazdaságos nyomtatás, csapvíz automaták, több szobanövény, a kantin saját fűszerkertjéből származó friss fűszernövényekkel ízesített helyben készülő ételek. Így teljesítette a Tetra Pak a KÖVET Egyesület Zöld Iroda Minősítésének követelményeit.

Bejött a zöld paparazzi kommandó

2013. június 9.

Hírek

Zöld paparazzi kommandó, ne nyomtass nap, és “Ki tud többet fogyni?” kampány. 15 vállalat és intézmény irodája kapcsolódott be a KÖVET Egyesület által szervezett 2013-as Zöld Iroda Versenybe, ahol az irodák mellett a környezet is nyert.

Zöldít a Tetra Pak

2013. január 20.

Hírek

A zöld beruházásoknak köszönhetően a budaörsi Tetra Pak gyár az elmúlt évek során 39 százalékkal csökkentette fajlagos energiafelhasználását, miközben 95 százalékkal növelte termelését.