Elkapták a pécsi csatornaszörnyet

2018. július 9.

Hírek

Óriási, egy tonnásra hízott csatornahulladék tömítette el a pécsi szennyvíztisztító-telep fogadóaknájának egyik nehezen hozzáférhető vezetékét – közölte a városi vízműcég. A Tettye Forrásház Kft. szerint ilyen gigantikus dugó még nem fordult elő Pécsen.

Megújult a Tettyei-mésztufabarlang

2018. március 24.

Hírek

Új természetvédelmi témájú kiállítás létesült a pécsi Tettyei-mésztufabarlangban, valamint elkészült a barlang bejárati részének helyreállítása a „Mecseki barlangok világításának környezetbarát átalakítása, bauxittárók biztonságos és denevérbarát lezárása” elnevezésű projekt keretében. A barlang mától látogatható.

Magányos a pécsi fehér feketerigó

2017. szeptember 14.

Hírek

Pár hete egy leucisztikus (festékhiányos) hím fekete rigó tűnt fel Pécsett, a Tettyén. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központja körül, az igazgatóság parkolójában és a Pintér-kertben a szerencsések által megfigyelhető madár első pillantásra egyáltalán nem emlékeztet fekete rigóra.

Megkezdődött a mecseki barlangok környezetbarát átalakítása

2017. február 10.

Hírek

A projekt előkészítési fázisát követően megkezdődött az Abaligeti-barlang, valamint Tettyei-mésztufabarlang látogatható szakaszainak felújítása – a világítási rendszer korszerűsítése, a kőzetállékonyság szükséges mértékű megerősítése, valamint az Abaligeti-barlangban monitoring rendszer kiépítése.

Bezárják a mecseki barlangokat

2016. december 18.

Hírek

A projekt előkészítési fázisát követően megkezdődik az Abaligeti-barlang, valamint Tettyei-mésztufabarlang látogatható szakaszainak felújítása – a világítási rendszer korszerűsítése, a kőzetállékonyság szükséges mértékű megerősítése, valamint az Abaligeti-barlangban monitoring rendszer épül ki. Az Abaligeti-barlang 2016. december 22-étől, a Tettyei-mésztufabarlang pedig 2017. február 1-jétől várhatóan 2017. május 11-ig zárva tart.

Szent Iván-éj a Tettyei Mésztufa-barlangban

2012. június 24.

Helyszín: Pécs, Tettye

Programok

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2012. június 24., 19:00 órától A misztikus, titokzatos légkörrel, sajátos akusztikával rendelkező Tettyei Mésztufa-barlang ismét különleges művészeti rendezvénynek ad helyszínt. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a KuPé folyóirat művészeinek nyári napfordulót köszöntő programja. Közös gondolkodás a Tettyei Mésztufa-barlangban Szent Iván-éj alkalmából. A versekkel, prózarészletekkel felépülő gondolatsor folyamán szemügyre vesszük a… Tovább »