Leégett az Árpád-kori falurekonstrukció Tiszaalpáron

2022. május 4.

Hírek

Leégett az Árpád-kori falurekonstrukció egyik épülete Tiszaalpáron, ezért egyelőre zárva tart a bemutatóhely. A lángok még 2022. április 22-én este csaptak fel a skanzen nádtetejű veremházán. Az épület teljesen megsemmisült, de sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését, melynek oka feltehetően egy gondatlanul eloltott cigarettacsikk volt.

A felújított Árpád-kori falurekonstrukció átadása

2017. október 10.

Helyszín: Tiszaalpár

Sajtótájékoztatók

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság tisztelettel meghívja egy sajtótájékoztatóra, ahol beszámolunk a tiszaalpári Nagy-tó élőhely-fejlesztési munkálatairól és ünnepélyesen átadjuk a felújított Árpád-kori falurekonstrukciót.

Érdekességek a Kiskunsági Nemzeti Park életéből

2017. január 15.

Hírek

Mozgalmas éve volt a Kiskunsági NP Igazgatóságnak 2016-ban is. Jelentős lépéseket tett az utolsó néhány száz délvidéki földikutya megmentéséért, valamint hogy új életre keltse és madárparadicsommá változtassa a tiszaalpári Nagy-tavat. Az országban egyedülálló módon a Böddi-szék szikeseit egy virtuális térkép segítségével már a számítógép képernyője előtt ülve vagy okostelefonunkat böngészve is bejárhatjuk, de az ország… Tovább »