Csak mítosz az atomerőművek nulla-közeli környezetszennyezése

2019. április 21.

Hírek

Jóllehet, a nukleáris erőműveket Magyarországon is a környezetkímélő és klímabarát energiatermelők közé sorolják az atomlobbisták, ez a minősítés egyáltalán nem jogos. Egy amerikai professzor bizonyította azt is, hogy még annál is kevésbé szén-dioxid-mentes (carbon free) technológia, mint korábban gondolták.

Mindenki zöldülne. Atomenergia – tiszta vagy sem?

2019. április 8.

Hírek

Tudományos körökben élénk vita folyik arról, hogy az atomenergia és más, hátrányokkal rendelkező szén-neutrális energiaforrások tiszta energiának minősülnek-e. Erős érvek mindkét oldalon vannak, a klímaváltozás elleni harc azonban azt kívánja, hogy ezt a csatát ne most vívjuk meg.

Úton a tiszta energia felé, MEE 65. Vándorgyűlés

2018. szeptember 12.

Helyszín: Visegrád, Lepence völgy 2.

Sajtótájékoztatók

Mi is az a tiszta energia? Milyen helyet foglal el hazánk az elektromobilitás terén? Hogyan jelentkezik a digitalizáció az energiaszektorban és milyen irányba halad? Hogyan alakítható a jövő szakembereinek képzése a technika fejlődéséhez?

A Trump-kormány újabb öngyilkos lépése

2017. október 11.

Hírek

A Trump-kormány hivatalosan is javaslatot tett elődje Tiszta Energia nevű környezetvédelmi programjának visszavonására. A szövetségi környezetvédelmi ügynökség (EPA) vezetője, Scott Pruitt tegnap aláírta azt a kongresszusnak küldött javaslatot, amelyben azzal érvel, hogy a 2015-ben, az akkori elnök, Barack Obama által elnöki rendelettel életre hívott Tiszta Energia nevű környezetvédelmi programot vissza kell vonni.