Lehet jogellenesen és jogszerűen fenntarthatatlanul viselkedni

2021. január 13.

Hírek

”Néha úgy éreztem, hogy csak ablakokat pucolok a Titanicon, pedig a hajót kell sürgősen elfordítani” – nyilatkozta korábban podcastunk mai alanya, aki több évtizedes egyetemi oktatói, kutatói, környezetpolitikai elemző és tanácsadó tevékenységéért megkapta a köztársasági érdemkereszt ezüst fokozatát. Dr. Zlinszky Jánossal a tókutatástól a környezetpolitikáig sok-sok mindenről beszélgetett Sarkadi Péter.

Orbáni tudománypolitika: menesztik a Balaton-rombolásról beszélő tókutató intézet vezetőjét

2020. december 7.

Hírek

„Egyre több pénz van arra, hogy agymosott lakájtudósok megrendelt eredményeket szállítsanak a hatalom számára. Mesterséges intézetekbe áramlanak források, ahol megbízható emberek költik a pénzt. Bármire, csak ne kérdezzenek vissza.” A Balatoni Limnológiai Intézetet egyelőre még vezető Jordán Ferenccel a Válaszonline beszélgetett hazugságokról, kiöregedett, szakmailag kérdéses akadémikusokról, öngyilkos tudománypolitikáról, “nemzeti tudományról”, betonozásról, NER vitorlás érdekkörről.

Változatos vizek – gazdag élet

2013. augusztus 9.

Hírek

Az édesvizek állapotáról tanácskozott 47 ország több mint félezer tudósa augusztus 4-9. között Budapesten a Nemzetközi Limnológiai Társaság XXXII. kongresszusán.

Világkonferencia az édesvizekről

2013. augusztus 05. - 2013. augusztus 09.

Helyszín: Budapest XII. ker., Jagelló út 1-3

Programok

A Nemzetközi Limnológiai Társaság közelgő 32. kongresszusát 2013. augusztus 5—9. között rendezik Budapesten. A SIL egy nemzetközi tudományos szervezet, amely elsősorban a korunk érdeklődésének és figyelmének homlokterében álló édesvizek összes aspektusának tanulmányozásával foglalkozik. Jelenleg több ezer tagja van, több mint 80 országban. A szervezet 1930 után másodszor tisztelte meg a magyar limnológusokat azzal, hogy országunkban… Tovább »