1300 normadiai tölgy ajándékba a Notre-Dame-nak

2019. április 20.

Hírek

Ezerháromszáz normandiai tölgyet ajánlott fel a Groupama biztosító, Franciaország harmadik legnagyobb magánerdő-tulajdonosa a Notre-Dame tetőszerkezetének helyreállításához.

Odút a fákra, madarat az odúba!

2018. május 10.

Hírek

Május 10-én ünneplejük a Madarak és Fák Napját. Sajnos azonban nincs túl sok okunk az örömre: bár tölgyerdeink közül kerülnek ki legnagyobb biológiai sokféleségű szárazföldi élőhelyeink, egészségük mára drasztikusan leromlott. Legyenek újra természetesebbek tölgyeseink!

Megvédték a mezőfalvi öreg fát

2015. szeptember 10.

Hírek

A Ménes majorban van egy nagyon öreg kocsányos tölgy. Ősrégi mezőfalvi térképeken már jelölve szerepel. Egyes becslések alapján több száz éves is lehet, de a falualapítás idején biztosan megtalálható volt a területen. Kirándulóhely vagy iskolai tananyag is lehet az öreg tölgyből.

Barbár fatolvajok a Tisza mentén

2013. december 7.

Hírek

Szomorú látvány fogadta az erdészeket a napokban a Kőtelek és Nagykörű közötti ártéri erdőben, a tájvédelmi körzetben szanaszét hevertek a méteres átmérőjű, többtonnás, évszázados tölgyfák. Az anyagi kár több millió forint, az eszmei kár pedig még ennél is sokkal nagyobb.

Kiránduljon a zöld makk mentén

2011. október 27.

Hírek

A Budai hegyek délnyugati lábánál, és a Zsámbéki-medence keleti szélén új tanösvény létesült. Az Öreg Tölgy Erdei Tanösvény névadója egy idős, mintegy 250 éves molyhos tölgy (Quercus pubescens) hagyásfa.