Kócsagbűnözéstől félti a Fertőt a beruházó – a Greenpeace megtámadta a közbeszerzést

2021. december 10.

Hírek

Múlt héten robbantotta a hírt az Átlátszó, hogy az állatok zavaró jelenléte miatt gyorsított eljárásban keresik a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban zajló luxusberuházás kivitelezőjét. A közbeszerzési kiírás szerint azért kell minél előbb megkezdeni az építkezést, mert „ha valamely részterületen a munkavégzés időlegesen, akár egy-két hétre is szünetel, azt az állatvilág valamely eleme azonnal elfoglalja, birtokba veszi”.

Újabb atomerőműves törvénysértés

2016. március 22.

Hírek

Nem vett részt az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) a paksi bővítési megállapodások előkészítésében és véleményezésében – derült ki egy LMP-s írásbeli kérdésre adott kormányzati válaszból. Csakhogy a vonatkozó jogszabályok szerint a nukleáris hatóságot nem lehetett volna kihagyni az ügyletből: az, hogy az OAH szakmai kompetenciájára nem tartottak igényt, egyértelműen az ügylet politikai jellegére utal.

Jogsértő főhivatalnoknak falaz az agrárminiszter

2013. október 5.

Hírek

Immár az adatvédelmi hatóság és az állampolgári jogok parlamenti biztosa is elmarasztalta a Tolnainé Szatmári Katalin által vezetett OKTVF-et, Fazekas Sándor szakminiszter azonban korábbi ígérete ellenére továbbra sem hajlandó levonni az ügy személyi konzekvenciáit. A kishantosi csúsztatás Fazekas új arcátlansági világcsúcsa.