Kiterjedt tőzeglápot találtak Kongóban

2014. május 30.

Hírek

Hatalmas tőzeglápot fedeztek fel a Kongói Köztársaság félreeső szegletében. Anglia méretű régióban terül el és a kutatók szerint több milliárd tonna tőzeget foglal magában.

Adatokat kér az “Orbán” lápról a PM

2013. július 24.

Hírek

A Párbeszéd Magyarországért (PM) kezdeményezni fogja, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park adja ki azokat az adatokat, amelyek alapján eldöntötték, hogy miért ne kapjon lápi védelmet az Orbán családhoz köthető kétszáz hektáros terület a Zala megyei Szévíz-völgyi lápréten.

Milyen messzire nyúlik az Auchan keze?

2011. november 29.

Hírek

Dunakeszi Tőzegláp – Egy álzöld “civil” szervezet háttere. Az Auchan piros logója óhatatlanul jelezhetné, hogy mely csoportok lobbiznak és lobbiztak az érdekeiért, vetik be kapcsolatrendszerüket.De…Báránybőrbe bújtatta a farkast az Auchan

Nem engednek a dunakeszi tőzegláp ügyében a civilek

2011. augusztus 2.

Hírek

Július végén Illés Zoltán államtitkárságán egyeztetések kezdődtek a dunakeszi tőzegláp jövőjét illetően. A résztvevő felek, az Államtitkárság, az Auchan és a Dunakeszi Önkormányzat három verziót tártak a civil szervezetek képviselői elé:

A bánya a láp ellensége?

2011. augusztus 1.

Hírek

A Zala-megyei tőzeglápok kapcsán egyre egyértelműbb, hogy a lápok pusztulásáért a jogalkotókat, illetve az állami hatóságokat terheli az elsődleges felelősség.