A természetkárosítás ellen nem elegendő a törvény szigorítása

2021. november 19.

Hírek

A természetet károsító bűncselekmények egyre súlyosabb méreteket öltenek hazánkban – legyen szó akár védett állatok, növények elpusztításáról vagy illegális kereskedelméről. A MME, a TRAFFIC és a WWF Magyarország üdvözli, hogy az Országgyűlés napirendjére került egy természetkárosítással és állatvédelemmel összefüggő törvényjavaslat, azonban úgy vélik, a hatékony fellépés érdekében pusztán a törvényi szigorítás nem célravezető.

Három naponta ölnek meg egy tigrist az orvvadászok

2019. augusztus 22.

Hírek

Nagyon lassan javul a tigrisek helyzete, mert még mindig sok válik az orvvadászok áldozatává – derül ki Kanitha Krisnaszami, a Traffic állatvédő szervezet délkelet-ázsiai vezetőjének tanulmányából, melyet a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelméről szóló CITES egyezmény genfi konferenciáján hoztak nyilvánosságra.

Fenntarthatósági díjat nyert a WWF és a TRAFFIC projektje

2018. szeptember 19.

Hírek

Fontos díjjal ismerték el a WWF Magyarország és a TRAFFIC közös nemzetközi projektjét, a Duna-régió fenntartható fejlődéséért dolgozó LENA-t. A program legfőbb célja a védett természeti területek megőrzésére, fenntartható használatára irányuló közös és integrált szemlélet erősítése az érintett szakpolitikák területén. Kirsten Palme a WWF Magyarországtól vette át a díjat.

Ékszerként csempészik ki az orrszarvútülköt

2017. szeptember 19.

Hírek

Ékszerek formájában csempészik ki az orrszarvútülköt Afrikából a bűnszervezetek, így veszik elejét annak, hogy a repülőtéri ellenőrzésen lebukjanak az áruval, hiszen a rendőrség tülökdarabokat és teljes tülköket keres.

Bosszuból és sok pénzért ölik a hópárducokat

2016. október 21.

Hírek

Évente több száz hópárduccal végeznek az orvvadászok és a jószágaik elragadásáért bosszút álló állattenyésztők Ázsiában – derült ki a vadállat-kereskedelmet megfigyelő TRAFFIC hálózat friss jelentéséből.

Amikor 50 sávos a dugó

2016. augusztus 6.

Hírek

Íme a Pekingbe vezető autópálya egy átlagos péntek délután, amikor a kicsi kínaiak mind elindulnak hazafelé. Itt “született” a dugó rekord is: a valaha mért leghosszabb 12 napig tartott és közel 100 kilométeren át állt minden és mindenki.

Történelmi döntés a cápákért

2014. szeptember 13.

Hírek

Holnaptól hét veszélyeztetett cápa és rájafaj élvez nagyobb védelmet az új szabályok értelmében, amelyek az illegális kereskedelem és a nem fenntartható halászati módszerek visszaszorítását célozzák.

Napi száz elefántot gyilkolnak le

2013. november 21.

Hírek

30 év alatt a harmadára csökkent a vadon élő afrikai elefántok száma. Az orvvadászok fegyverekkel és méreggel ölik meg az elefántokat, hogy az agyarukat aztán több ezer dollárért értékesítsék a feketepiacon. Egy nagy nemzetközi összefogásnak köszönhetően most felcsillant a remény, hogy évtizedek múlva is lesznek még elefántok az állatkerteken kívül – írja az Origo.

Illegálisan tartott elefántok thai turistaparadicsomokban

2013. augusztus 25.

Hírek

16 illegálisan tartott és valószínűleg egykor a vadonban elfogott elefántra bukkantak a thai rendőrök Thaiföld 3 déli megyéjében. Hiába vezette be már évek óta az ázsiai rendőrség, hogy az értékes nagytestű állatok részére igazolványt állítanak ki, hogy bekerülhessenek egy speciális regisztrációs rendszerbe, mégis az elefántok helyzete távolról sem biztonságos. Nagyon sok fiatal elefántot és borjút… Tovább »

Asha a remény a kihalás szélén

2013. június 28.

Hírek

Életben maradt és egészséges Asha, az áprilisban árván maradt orrszarvú bébi, akinek szülőanyját orvvadászok ejtették el. A WWF Orrszarvúvédelmi Programjának munkatársai nagy erőkkel küzdenek a téves hiedelmek miatt kihalás szélén álló faj életben maradásáért. Az orrvadászat következményei Európát is elérték: tavaly 67 tülöklopás és 15 lopási kísérlet történt az Európai Unió országaiban.