Japánban a Csendes-óceánba öntik Fukusima sugárszennyezett vizét

2019. szeptember 11.

Hírek

Azóta, hogy a Fukusimai atomerőművet kilences erősségű földrengés rázta meg 2011. március 11-én, a Tokyo Electric Powernak (Tepco) több mint egymillió tonna sugárszennyezett vizet gyűjtött össze tartályokba a megrongálódott erőmű hűtőrendszeréből.

Tríciummal szennyezett környék és egy vészesen öreg erőmű New York közelében

2016. március 7.

Hírek

New York közelében van egy erőmű, amely nemcsak azzal aggasztja a közelében lakó több millió embert, hogy ósdi és öreg, de az elmúlt hetekben egy véletlen baleset miatt tríciumos víz jutott a környezetbe. Az Entergy vállalat tagadja, hogy a trícium kifolyt volna a szabadban, állításuk szerint sikerült bent tartani a sugárzó folyadékot az erőműben.

Madárszaros atomerőművi üzemzavar ellen madárijesztők

2016. március 4.

Hírek

Madárürülék okozta a legutóbbi üzemzavart a New York közelében működő Indian Point atomerőműben. A vizsgálat után madárijesztőket telepítettek a távvezeték oszlopaira és gyakoribbá tették a hálózat tisztítását.

Radioaktív gubanc New York mellett

2016. február 7.

Hírek

Radioaktív anyag szivárgott a talajvízbe New York mellett egy atomerőműből, a kormányzó azonnali vizsgálatot rendelt el az extrém magas mérési adatok miatt, írta az index. Az atomerőmű körülbelül 60 kilométerre van New York belvárosától, és már sokadszor van vele gond.