Mindenki a vírussal van elfoglalva, és épp ezt használják ki az illegális fakitermelők

2020. május 22.

Hírek

A koronavírus elleni küzdelem árnyékában felgyorsult a trópusi erdők irtása – figyelmeztetett a Természetvédelmi Világalap (WWF) . “Minden jel arra mutat, hogy az erdőirtás felgyorsulására hatással van a koronavírus-járvány. Sok országban az állam kihátrált az erdővédelemből a járvány idején, ami kedvez az illegális fakivágásnak és más források kifosztásának” – mondta Christoph Heinrich, a WWF németországi irodájának… Tovább »

A világ a vesztébe rohan

2017. április 25.

Hírek

A klímakatasztrófa már 2020-ban lecsap a trópusokra. Az Egyenlítő mentén fekvő országok konkrétan élhetetlenek lesznek.

Norvég pénzből mentik a trópusi erdőket

2017. január 23.

Hírek

A trópusi esőerdők fakitermeléssel szembeni védelmére új, több millió dolláros alapot hoz létre Norvégia – jelentette be a norvég kormány a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) keretében.

Kivágják a Föld tüdejét

2014. szeptember 14.

Hírek

2000 és 2012 között minden percben nagyjából öt futballpályányi területről irtottak ki illegálisan trópusi esőerdőt – ez a megdöbbentő adat a Forest Trends nevű amerikai székhelyű, nem kormányzati szervezet jelentésében olvasható.

300 ízeltlábú jut egy emlősre az esőerdőkben

2012. december 16.

Hírek

A Science folyóiratban publikált tanulmány becslései szerint Panama trópusi esőerdejének (San Lorenzo Nemzeti Park) egy körülbelül Manhattan méretű régiója 25 ezer rovar-, pók- és más ízeltlábúfajnak ad otthont. Ez több mint négyszerese a Földön ismert összes emlősfajnak.