Tücsök zene (helyett tücsök sokmagvas kenyér) – Etetnek?

2023. január 26.

Hírek

Pár éve egy Finnországban élő hajdani PhD-hallgatóm osztott meg egy hírt tücsök-kifliről, amit tücskös zacskóban árusítottak és szerinte nagyon kellemes élmény volt. Semmi bajom ezzel. Aki akarja egye! Nem vitás, hogy a paleodiétába is belefér. A sajtlégy (Piophila casei – a faj nálunk is él) nyűve is Szardínián csemege.

2016. év rovara: a mezei tücsök

2015. december 21.

Hírek

A Magyar Természettudományi Múzeum blogján kiírt internetes szavazás döntött arról, hogy melyik faj kapjon kitüntetett figyelmet a három jelölt (kisasszony szitakötő, mezei tücsök, nagy szarvasbogár) közül. A győztesek eredetileg emberek voltak, akik a Múzsák megszületése után magukon kívül kerültek a gyönyörűségtől, ételről-italról megfeledkezve daloltak, míg meg nem haltak.

Mi legyen az Év rovara 2016-ban? Szavazz!

2015. november 8.

Hírek

A Magyar Rovartani Társaság idén hatodik alkalommal bocsájtja szavazásra az Év rovarát. Idén is három jelölt közül lehet szavazni: mezei tücsök, nagy szarvasbogár, kisasszony szitakötő. Élj a lehetőséggel, SZAVAZZ!

Egészséges pecsenyeszöcske

2011. szeptember 6.

Hírek

A tücsök kalciumban gazdag, a termesz vasban, a selyemhernyó lárvája rézben és B2-vitaminban. Hárommillió eurót áldoz az Európai Unió a rovarevés népélelmezési lehetőségeinek tanulmányozására.