Tükörben a Világ – egy kiállítás az emberi természetről

2016. február 28.

Hírek

Mire van szüksége egy emberi lénynek? Egy korty vízre, betevő falatra, szerető ölelésre, biztonságos közegre, szabadságra. Azzal, hogy az ember milyen módon oltja oly sokféle szomját, hatást gyakorol a természetre és társai életére. A „Tükörben a világ” kiállítás egy felfedezőút. A látogatók, miközben kitekintenek a világra, saját magukat is megpillanthatják a tükörben. Mik az alapvető… Tovább »

SUSCO és Tükörben a Világ, avagy szellemi piknik a Millenárison

2014. október 02. - 2014. október 12.

Helyszín: Millenáris Park „C” épület, Pixel Galéria

Programok

2014 októberében a Tükörben a Világ kiállítás visszatér szülőházába, miután hatéves pályafutása során megjárta többek között Brüsszelt és az Iparművészeti Múzeumot is. A fenntartható fejlődéssel, környezetvédelemmel foglalkozó kiállítás 2008-ban mutatkozott be először a Millenáris Fogadó padlásán, most pedig felfrissülve és angol nyelven lesz látható a SUSCO Budapest 2014 konferencia és expo egyik kísérőrendezvényeként, a Climate-KIC… Tovább »

Nagybajomban a Tükörben a Világ

2014. május 20.

Helyszín: Nagybajom, Fő utca 48.

Sajtótájékoztatók

Nagybajomba Kadarkútról érkezett a tárlat, ahol közel ezer érdeklődő nézte meg a kiállítást az elmúlt hetekben, melyből 640 gyermek csoportos tárlatvezetést is kapott.

Tükörben a Világ-interaktív környezeti nevelés Nagybajomban

2014. május 20. - 2014. június 03.

Helyszín: Nagybajomi Mesevár Óvoda és Bölcsőde

Programok

Nagybajomba költözik a Tükörben a Világ kiállítás Földünkön sokmillió faj él, s ez a sokaság és változatosság tette lehetővé, hogy az élet mindeddig fennmaradjon. Az élővilág sokféleségét a környezet átalakítására irányuló drasztikus emberi tevékenységek súlyosan veszélyeztetik, s ennek következménye már eddig is több tízezer faj eltűnéséhez vezetett. „A változatosság gyönyörködtet!” – tartja Cicero mondása, s… Tovább »

Tükörben Somogyország és a gyerekek

2014. május 07. - 2014. június 04.

Helyszín: Kadarkút, Nagybajom

Programok

2014 tavaszán két helyszínen is Tükörben a Világ kiállítás kerül bemutatásra Somogyország szívében, a Kadarkúti-Nagybajomi Kistérségi Társulásnak köszönhetően. A rendezvények célja a kistérség településein élő hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik esélynövelése, kulturális életük gazdagítása. A színes, kacskaringós tárlat számtalan installációval és játékkal gondolkodtatja el a látogatót, hogy a jövőt, az élhető Földet hogyan és miért… Tovább »

Tükörben a Világ” kiállítás kadarkúti megnyitó

2014. május 07.

Helyszín: Kadarkút, Petőfi Sándor utca 1.

Sajtótájékoztatók

A Kadarkúti-Nagybajomi Többcélú Kistérségi Társulás tisztelettel meghívja Önt a ,,Tükörben a Világ” kiállítás kadarkúti megnyitó eseményére.

Tükörben a zöldített zöldítők

2013. május 19.

Hírek

Budapesten az Országos Mezőgazdasági Könyvtár adott átmeneti otthont a Tükörben a Világ vándorkiállításnak, melynek keretein belül a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) egy napos, ingyenes szakmai továbbképzést szervezett „Ökológia környezetvédelem, környezeti nevelés” témakörben.

Ismét kerestük a jövőt

2013. május 6.

Hírek

Budapesten az Országos Mezőgazdasági Könyvtár ad átmeneti otthont a Tükörben a Világ vándorkiállításnak, melynek keretein belül újra megrendezésre került a „Jövőkereső” konferencia, melyet a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Jövőkereső-jelentés a magyar társadalomnak című kiadványa indított útjára.

Tükörben a Világ kiállítás Budapesten

2013. április 16. - 2013. május 11.

Helyszín: Budapest, Attila út 93.

Programok

A FÖLD NAPJA alkalmából áprilisban Budapesten kerül megrendezésre a tavaly két ízben Brüsszelben is megrendezett „Tükörben a Világ” kiállítás és programsorozat. A kiállítás célja, hogy megismertesse az érdeklődőket a világ olyan összefüggéseivel, melyeket sokszor észre sem veszünk, vagy másképp értelmezünk. A színes, kacskaringós tárlat számtalan installációval és játékkal gondolkodtatja el a látogatót, hogy a jövőt,… Tovább »