Túlélés Szellemi Kör rendhagyó munkamegbeszélése

2013. március 20.

Helyszín: Budapest, V. ker., Arany János u. 1

Sajtótájékoztatók

A Túlélés Szellemi Kör (TSZK) rendhagyó találkozót szervez a média képviselőivel a 2013. évi munkatervük ismertetésére, amelynek fő irányvonala elsősorban a fenntartható fejlődés keretén belül a jövő keresése a túléléshez. Valószínűleg szokatlan, hogy a munkaterv véglegesítése előtt konzultálni szeretnénk a média képviselőivel.

Kezünkben (volt) a jövő

2012. október 2.

Hírek

Fennmaradásunk múlik azon, hogy milyen választ találunk a földi életlehetőségek drámai romlására. Negyven évvel a Római Klub jelentése után veszélyes folyamatokra figyelmeztet és cselekvési programot ajánl a Túlélés Szellemi Kör, melyhez várja olvasóink véleményét.

Láng István 80

2012. március 28.

Hírek

A hazai környezetvédelem utóbbi évtizedeinek fontosabb politikai és civil szereplői az MTA képviselőivel együtt ma köszöntötték Láng István professzort 80. születésnapja alkalmából. Sajnos az Akadémia volt főtitkára és a magyar környezetügy ma is aktív doyenje betegség miatt nem lehetett jelen az Akadémiai Könyvtár előadótermében, így a közel száz vendéget telefonon köszöntötte.

Megalakult a Túlélés Szellemi Kör

2012. március 3.

Hírek

Mi lesz Magyarországgal a következő évtizedekben, egy rohamosan átalakuló világban, ahol a Föld népessége drámaian növekszik, míg a természeti erőforrások fogyatkoznak, és a társadalmi különbségek szakadékká mélyülnek. Többek között e témákat is vizsgálja a ma megalakult Túlélés Szellemi Kör.