Ökoturisztikai újdonságok a Dél-Bakonyban

2015. október 18.

Hírek

Felújított turistaházat, új kilátót és tanösvényt vehetnek birtokba a turisták a Dél-Bakonyban. Ezek a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával megvalósult fejlesztések tovább szélesítik a VERGA Zrt. közjóléti tevékenységét.

Új kilátó épül a Pilisben

2014. július 25.

Hírek

A Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai fejlesztéseként egy hajdani geodéziai torony születik újjá kilátóként. A régóta tervezett új kilátót várhatóan már az őszi kirándulószezonban átadják a nagyközönségnek. A Budakeszi Vadasparkban holnap rendezik meg az Erdei Termékek Utcáját.

Megújult a Fekete-hegyi Kulcsosház és a Kisirtási Menedékház

2014. június 1.

Hírek

A Dunakanyarban két teljesen felújított, korszerűsített és kibővített turista-szálláshelyet avattak: a Kesztölc és Pilisszentlélek között található Fekete-hegyi Kulcsosház felújítása a Pilisi Parkerdő Zrt., a Börzsönyben található Kisirtáspusztai hegyi menedékházé pedig az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai beruházási programjának keretében valósult meg.

Építkezések a pilisi erdőkben

2014. február 20.

Hírek

Aki ezekben a hetekben, hónapokban a Pilisben kirándul, több helyen téglarakással, gépzúgással, építőmunkásokkal találkozhat. A kirándulók a Pilisi Parkerdő Zrt. jelenleg is zajló, csaknem 200 millió forint összköltségvetésű turistaház-felújítási programjának munkálataira bukkanhatnak az erdőben. Tavaly megújult a Som-hegyi Turistaház, idén a Fekete-hegyi Kulcsosházban és a Kőhegyi Menedékházban zajlik teljes külső-belső felújítás.

Kiemelték a természetjárást

2013. december 1.

Hírek

A kormány vállalta, hogy a hivatalos turistaútvonalak mentén 30 kilométerenként olcsó, színvonalas szállást nyújtó létesítményeket, turistaházakat hoz létre, biztosítja a pénzügyi forrásokat, mintegy 22 ezer kilométer turistaút felmérésére 990 millió forintot adott, ezen kívül 150 millióból felmérik az úgynevezett vonalas infrastruktúrákat, a kisvasutakat, a tanösvényeket, és ugyanennyiből két ütemben az erdei kerékpár-, illetve a vízi… Tovább »

Einstand – egy kulcsosház margójára

2013. november 6.

Hírek

Az erdőket a jóisten azért teremtette, hogy az emberek használják – mondta Or bán Viktor a pilisszentkereszti szurdok közelében, a Som-hegyi turistaház átadásán egy hete. Orbán célja, hogy a hivatalos turistaútvonalak mentén 50 ezer lépésenként legyen olcsó szállás. Elvettétek. Tönkretettétek. Nem is tudjátok, mit vesztettünk.

Száz turistaházat, ezeret!

2013. október 30.

Hírek

Az erdőket a jóisten azért teremtette, hogy az emberek használják – mondta Or bán Viktor a pilisszentkereszti szurdok közelében, a Som-hegyi turistaház átadásán. Orbán célja, hogy a hivatalos turistaútvonalak mentén 50 ezer lépésenként legyen olcsó szállás. Turizmusban utolérjük az osztrákokat?