Érthetetlen esztelen károkozás a Hármashatár-hegyen

2019. május 8.

Hírek

Megmagyarázhatatlan vandalizmusról érkezett több bejelentés a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészetéhez az elmúlt napokban: a Hármashatár-hegy környékén valaki baltával hasítja le a fák kérgére festett turistajelzéseket. Amellett, hogy az erdőjárók így eltévedhetnek, a károkozás a fák pusztulásához is vezethet. Az erdészet a lakosság segítségét kéri a károk felméréséhez.

Aludjon hazánk legmagasabb szállásán – ha mer

2015. október 6.

Hírek

A megmagasítva megújult Galya-kilátó tetején – közel 1000 méteres magasságban várja az önjelölt serpákat és a bátor turistákat egy szokatlan szálláshely. A tériszonyos kirándulók, és az extrém bringások jobban járnak a – svájci színvonalú – Galyatető Turistacentrum szolgáltatásaival – mely szeptember 19-én nyílt meg.

Újrafestik a Kéktúrát

2014. október 11.

Hírek

A visegrádi Mogyoró-hegyen tartották a Természetjáró Túravezetők és Jelzésfestők I. Országos Találkozóját, ahol bemutatták az Országos Kékkör uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésének eddigi eredményeit, és egyben bejelentették az Országos Kékkör és a hozzá kapcsolódó turistajelzések 3500 kilométernyi felújítását.

Kiemelték a természetjárást

2013. december 1.

Hírek

A kormány vállalta, hogy a hivatalos turistaútvonalak mentén 30 kilométerenként olcsó, színvonalas szállást nyújtó létesítményeket, turistaházakat hoz létre, biztosítja a pénzügyi forrásokat, mintegy 22 ezer kilométer turistaút felmérésére 990 millió forintot adott, ezen kívül 150 millióból felmérik az úgynevezett vonalas infrastruktúrákat, a kisvasutakat, a tanösvényeket, és ugyanennyiből két ütemben az erdei kerékpár-, illetve a vízi… Tovább »

Megújult 113 km kéktúra útvonal és az Árpád-kilátó

2013. november 23.

Hírek

Az Országos Kéktúra Magyarország leghosszabb és legrégebbi gyalogos túraútvonala, melyet kék sáv jelzések mutatnak az Írott-kőtől Budapesten át Hollóházáig. A Pilisi Parkerdő Zrt. a nyár és az ősz folyamán felújította az Országos Kéktúra útvonal erdőgazdasági területen futó 113 kilométeres szakaszát.

Jelzésfestéssel a felelős turizmusért

2013. november 4.

Hírek

A Felelős Turizmus Világnapjához kapcsolódva turisztikai jelzésfestéssel kezdték meg közösségi szolgálatukat a szeghalmi Péter András Gimnázium diákjai.