Korszerűsítették a turistajelzéseket

2021. november 16.

Hírek

Megújult a turistatájékoztató jelképek rendszere. A kirándulókat segítő színes absztrakt ábrák közel száz éve segítik az erdők vándorait. A koronavírus-járvány egészségügyi és társadalmi nehézségeivel közel két éve kényszerülünk együtt élni, de az emberi természet már csak olyan, hogy a lehetséges kereteken belül igyekszik szabadulni a nehezen viselhető szigortól. Ennek a szabadulásnak az egyik legkivitelezhetőbb módja… Tovább »

Új turistaúton is elérhető a Prédikálószék

2020. augusztus 22.

Hírek

A Prédikálószék a Pilisi Parkerdő egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, amelynek vonzerejét a 2016-ban elkészült kilátó tovább növelte. A környék a kirándulószezon hétvégéin jócskán megtelik, ezért örömhír a turisták és kirándulók számára az új turistaút.

Csak felkészülten menjünk a természetbe!

2015. november 9.

Hírek

A Pilisi Parkerdő által kezelt erdőterületek közül sok csak karnyújtásnyira helyezkedik el a fővárostól. Olyannyira közel vannak Budapesthez, hogy sokan megfeledkezhetnek arról, hogy a természet – nyílhat a kertünk végéből – soha nem játszótér. Ne feledjük, hogy akár csak egy könnyed erdei sétára is alaposan fel kell készülnünk, miként erre az elmúlt hetek néhány sajnálatos… Tovább »

Aludjon hazánk legmagasabb szállásán – ha mer

2015. október 6.

Hírek

A megmagasítva megújult Galya-kilátó tetején – közel 1000 méteres magasságban várja az önjelölt serpákat és a bátor turistákat egy szokatlan szálláshely. A tériszonyos kirándulók, és az extrém bringások jobban járnak a – svájci színvonalú – Galyatető Turistacentrum szolgáltatásaival – mely szeptember 19-én nyílt meg.

Átadták a Spartacus-ösvényt

2015. október 2.

Hírek

Jelölt turistaúttá vált a Visegrádi-hegységben található Spartacus-ösvény. A mintegy öt kilométer hosszú turistaút átadásával a turisták régi, több évtizedes álma vált valóra.

Újrafestik a Kéktúrát

2014. október 11.

Hírek

A visegrádi Mogyoró-hegyen tartották a Természetjáró Túravezetők és Jelzésfestők I. Országos Találkozóját, ahol bemutatták az Országos Kékkör uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésének eddigi eredményeit, és egyben bejelentették az Országos Kékkör és a hozzá kapcsolódó turistajelzések 3500 kilométernyi felújítását.

Új kilátó épül a Pilisben

2014. július 25.

Hírek

A Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai fejlesztéseként egy hajdani geodéziai torony születik újjá kilátóként. A régóta tervezett új kilátót várhatóan már az őszi kirándulószezonban átadják a nagyközönségnek. A Budakeszi Vadasparkban holnap rendezik meg az Erdei Termékek Utcáját.

Megújult 113 km kéktúra útvonal és az Árpád-kilátó

2013. november 23.

Hírek

Az Országos Kéktúra Magyarország leghosszabb és legrégebbi gyalogos túraútvonala, melyet kék sáv jelzések mutatnak az Írott-kőtől Budapesten át Hollóházáig. A Pilisi Parkerdő Zrt. a nyár és az ősz folyamán felújította az Országos Kéktúra útvonal erdőgazdasági területen futó 113 kilométeres szakaszát.