Bárki segíthet az erdei fülesbagoly telelőhelyek országos felmérésében

2022. január 24.

Hírek

Az MME a lakosság bevonásával ismét országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet 2022. január 28-31 között. A programban a COVID-19 intézkedések mellett is bárki részt vehet, sőt ez remek szabadlevegős elfoglaltságot is kínál! Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok mellett óvodák és általános iskolák részvételére is számít.

Mérjük fel együtt az erdei fülesbaglyok telelőhelyeit

2021. január 28.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság bevonásával ismét országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet. Ezen országszerte bárki részt vehet, sőt remek szabadlevegős elfoglaltságot is kínál! Az MME az egyéni megfigyelők, családok mellett óvodák és általános iskolák részvételére is számít január 29 – február 1. között.

I. Túrkevei Bagolyfesztivál

2020. január 31. - 2020. február 02.

Helyszín: Madarász Károly Művelődési Ház - Túrkeve, Táncsics Mihály u. 16.

Programok

Program:

Te is segíthetsz az erdei fülesbaglyok felmérésében

2019. január 14.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság bevonásával ismét országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet, amiben bárki részt vehet. Az MME január 18-21 között az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett különösen az óvodák, az általános és középiskolák részvételére számít.

Legyél Te is fülesbagoly felmérő

2018. január 17.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság bevonásával országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet, amiben bárki részt vehet. Az MME az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett különösen az óvodák, az általános és középiskolák részvételére számít január 19-22 között.

Fülesbagoly boom a Nagykunságban

2018. január 6.

Hírek

Az erdei fülesbaglyok csoportos városi megjelenése szokványos jelenség a téli időszakban. A lakott területek kedvezőbb mikroklímája és a baglyokra is veszélyt jelentő ragadozók hiánya jelentős vonzerővel bír hazánk leggyakoribb éjjeli ragadozó madarára.

Reszkessetek akác ellen támadók!

2015. május 16.

Hírek

Magyarország akácnagyhatalom és törekedni kell arra, hogy a jövőben is így legyen, a legfontosabb pedig az, hogy elhárítsuk az akác elleni támadásokat – mondta a földművelésügyi miniszter a mai második országos akácnapon Túrkevén.

Energia a termálhő kísérőgázából

2012. október 27.

Hírek

Magyarországon számtalan fürdőben hasznosítjuk a termálvizet, viszont a hévízkutak jelentős részénél a termálvíz kinyerése során metán kísérőgáz is a felszínre jut. Túrkevén ebből is energiát fognak termelni.

II. Gyümölcsész szeminárium

2011. június 18.

Helyszín: Fekete István Oktatóközpont, Túrkeve, Ecsegi u. 22.

Programok

II. Gyümölcsész szeminárium  2011. június 18. 8.00: Regisztráció 8.45.: Köszöntő, a konferencia megnyitása 9.00: Sallai R. Benedek (Nimfea TE): A zártkertek szerepe a diverz habitatstruktúra fenntartásában 9.30: Iványi Anna (egyéni mezőgazdasági vállalkozó): A túrkevei zártkerti gyümölcsösök hasznosításának lehetőségei a vidékfejlesztési örekvésekben 10.00: Simon Zoltán, Zsidei Gábor (Nimfea Természetvédelmi Egyesület – Budapesti Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Kar):… Tovább »