Több mint 30 majom pusztult el egy állatkerti tűzben

2020. január 2.

Hírek

Tűz volt az újév első napjára virradó éjjel a németországi Krefeld állatkertjében, a lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla is. Három nő okozhatta a tüzet a krefeldi állatkertben, amikor repülő lampionokat engedtek a magasba

Egyre brutálisabb mennyiségű pénz ég el az erdőtüzekben

2018. július 27.

Hírek

Évről évre egyre nagyobb költségeket és gazdasági károkat okoznak az extrém időjárási különbségek, és a klímaváltozás miatt ebben a trendben nem is várható változás. Az idei nyár különösen kegyetlen, folyamatosan érkeznek a katasztrófákról szóló hírek a világ minden tájáról.

Kis-Csernobil Ukrajnában – ég a legnagyobb szeméttelep

2016. június 9.

Hírek

A sajtó szerint a csernobili atombaleset óta ez a legsúlyosabb ökológiai katasztrófa Ukrajnában. Andrij Szadovij lembergi (lvivi) polgármester az államfőhöz és a miniszterelnökhöz fordult azzal a kéréssel, hogy hirdessenek rendkívüli ökológiai vészhelyzetet a nyugat-ukrajnai megyeszékhelyen és a két mellette lévő kistelepülésen, miután a közelben leomlott és meggyulladt az ország legnagyobb hulladéklerakója, és rendkívül veszélyes anyagok… Tovább »

Ökológiai katasztrófává nőhet a kijevi tűz

2015. június 10.

Hírek

Eddig nem sikerült megfékezniük a lángokat a tűzoltóknak a Kijev megyében kigyulladt kőolajraktárban, a tűz átterjedt a közeli erdőre, veszélybe került egy másik vállalat tárolója, valamint egy katonai repülőtér is a közelben. Amennyiben nem sikerül megfékezni a lángokat, savas eső hullhat nem csak Kijevben, de akár Berlinben is.

100 év az erdők égési sebeinek gyógyulása

2015. február 21.

Hírek

Eldobni ≤ 1 másodperc, eloltani ≥ 100 óra, helyreállítani ≥ 100 év. A hóolvadás után azonnal begyulladtak a tavaszi vegetációtüzek, több erdő is károsodott értékes gyepterületek pusztultak el, beleértve a helyszín teljes ökoszisztémáját, élővilágát. Magyarországon az erdőtüzek 99 %-a emberi gondatlanságból fakad.

53 kutya égett el elevenen

2014. szeptember 14.

Hírek

Letartóztattak egy 15 éves gyújtogatót Manchesterben. A fiú egy kutyamenhelyet borított lángba, ami 53 eb halálát okozta.