1300 normadiai tölgy ajándékba a Notre-Dame-nak

2019. április 20.

Hírek

Ezerháromszáz normandiai tölgyet ajánlott fel a Groupama biztosító, Franciaország harmadik legnagyobb magánerdő-tulajdonosa a Notre-Dame tetőszerkezetének helyreállításához.

Mi vár a farmosi élővilágra a tűz után?

2019. március 10.

Hírek

A Pest-megye keleti részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Ennek egyik legnagyobb összefüggő területe, a Farmos melletti Nagy-Nádas égett le február utolsó napján.

Napi több száz szabadtéri tűzhöz riasztják a tűzoltókat

2019. március 7.

Hírek

Február vége óta naponta 200-300 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Tegnaptól országos tűzgyújtási tilalom van érvényben. Az elmúlt 3 hétben országszerte kétezernél több szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat.

Leégett a Kékbegy Tanösvény

2019. március 1.

Hírek

Tegnap Farmos határában leégett több, mint 200 hektár védett és Natura 2000 terület: nádas, gyep, erdő, tanösvény. Hogy honnan indult a tűz, azt tudjuk, hogy ki gyújtotta meg, nyilván nehéz kideríteni. 12 megyében hirdettek tűzgyújtási tilalmat.

Egyre brutálisabb mennyiségű pénz ég el az erdőtüzekben

2018. július 27.

Hírek

Évről évre egyre nagyobb költségeket és gazdasági károkat okoznak az extrém időjárási különbségek, és a klímaváltozás miatt ebben a trendben nem is várható változás. Az idei nyár különösen kegyetlen, folyamatosan érkeznek a katasztrófákról szóló hírek a világ minden tájáról.

Megállíthatatlan Chile legnagyobb erdőtüze

2017. január 27.

Hírek

Tovább tombol a tűz Chilében. A gyorsan terjedő lángok hatalmas károkat okoznak, tegnapig csaknem 400.000 hektárnyi erdő égett le, az érintett területeket katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították.

45 kiskutya tűzhalála Pécsen

2015. október 25.

Hírek

Tűz ütött ki a pécsi Misina Természet és Állatvédő Egyesület kutyamenhelyén tegnap éjjel, negyvenöt kölyökkutya elpusztult – tájékoztatott a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

100 év az erdők égési sebeinek gyógyulása

2015. február 21.

Hírek

Eldobni ≤ 1 másodperc, eloltani ≥ 100 óra, helyreállítani ≥ 100 év. A hóolvadás után azonnal begyulladtak a tavaszi vegetációtüzek, több erdő is károsodott értékes gyepterületek pusztultak el, beleértve a helyszín teljes ökoszisztémáját, élővilágát. Magyarországon az erdőtüzek 99 %-a emberi gondatlanságból fakad.

Feltüzelt Duna-Tisza közi növényzet

2013. július 25.

Hírek

A nagy területen pusztító vegetációs tüzek az elmúlt években egyre gyakrabban jelentkeznek, komoly kihívás elé állítva a természetvédelem, az erdőgazdálkodók, és a katasztrófavédelem apparátusát egyaránt.