Megnyílt Budapest legújabb közösségi helyszíne Repair Café néven a 8. kerületi Teleki Téren.

2023. december 3.

Hírek

A Közösségi Költségvetés keretében a budapestiek által megszavazott holland mintájú szerelőműhelybe bárki elhozhatja elromlott háztartási kisgépét, kerékpárját esetleg kerekesszékét és szakemberek segítségével megjavíthatja. A meghibásodott kisgépek javítása mellett, ruhaneműk kisebb átalakításaiban is segítenek a hozzáértő kezek és akár barkácsolhatunk is a rendelkezésre álló szerszámokkal.

Felújított iPad a zöldebb hétköznapokért

2023. október 15.

Hírek

A modern világ fogyasztói kultúrájában hajlamosak vagyunk elfeledkezni a környezetünk megóvásáról, annak ellenére is, hogy lépten nyomon erre figyelmeztetnek minket és a saját bőrünkön is egyre inkább tapasztaljuk a globális felmelegedés negatív hatásait. Egyre több mozgalom szerveződik a környezet megóvására, ami közé tartozik a használt elektronikai cikkek vásárlása is. A Rejoy.hu-n keresztül könnyedén beszerezhetsz akár… Tovább »

Töltsünk újra mi is!

2023. június 18.

Hírek

Az újratöltés és az újrahasználat kritikus fontossággal bírnak: mind egyéni, mind rendszerszinten előtérbe kell helyeznünk és be kell építenünk a mindennapjainkba, ha komolyan szeretnénk csökkenteni a műanyag- és a klímaválság veszélyeit. Hogyan állunk az újrahasználat terén ma: milyen kezdeményezésekre és jó gyakorlatokra lehetünk büszkék, illetve milyen akadályok állnak az újrahasználat előtt?

Az idei karácsony slágere: a zöld ajándék

2022. november 20.

Hírek

Azért igen sokat tehetünk, hogy minél környezettudatosabb módon készüljünk és éljük meg az ünnepeket, vagyis hogy idén legalább zöld legyen a karácsonyunk! A Cseriti üzlethálózat általános célja: válasszuk az újrahasználatot, csökkentsük a felesleges hulladékmennyiség keletkezését, valamint támogassuk a rászorulókat.

Tovább bővül a tárgyak második élete Bécsben

2022. július 18.

Hírek

Ruhák, edények, játékok, sportfelszerelés, műszaki cikkek, hangszerek – igazi kincsesbánya a bécsi köztisztaságiak, az MA48 használtcikk-kereskedése. Ráadásul annyira népszerű, hogy hét év után most újabb üzletet nyitottak.

Egyre több országban üvegről aludobozra váltanak a sörgyártók

2022. június 11.

Hírek

Németország után Svédországban, az Egyesült Királyságban és Kanadában is felütötte a fejét a sörösüveghiány.  A svéd sörszövetség újságcikkben könyörög, hogy a lakosság a szelektív szemétbe se dobja ki az üvegeiket, inkább váltsák vissza azokat.

Új esélyt ad a használt ruháknak a Westend

2022. május 8.

Hírek

Már az indulásnál 800 kilónyi használtruha gyűlt össze a Westend ReStore-ban, a bevásárlóközpont új, használtruha-gyűjtő helyiségében, ahol új életet kapnak a ruhák. Az érdeklődés hatalmas, egyre több embernek fontos, hogy fenntartható módon élje az életét, és csökkentse ökológiai lábnyomát.