Mit keres egy hegyvidéki bagoly a Duna mentén?

2021. november 12.

Hírek

Áramütést szenvedett uráli bagoly (Strix uraliensis) került kézre Baja mellett 2021. november 6-án, amely a faj első bizonyított megjelenése Bács-Kiskun megyében. A sérült madarat egy középfeszültségű vezetékszakasz közelében találta egy helyi vadász röpképtelenül, ám viszonylag jó kondícióban.

Uráli baglyokat telepítenek a Bécsi Erdőbe

2018. június 24.

Hírek

Hamarosan négy fiatal uráli baglyot engednek szabadon a Bécsi Erdőben, hogy a 2009 óta zajló visszatelepítési projektnek köszönhetően ismét a huhogásuktól lehessen hangos Bécs környéke.

Mit keresnek a kukák a nemzeti park fáin?

2015. október 17.

Hírek

Nemrégiben furcsa dologra lehettek figyelmesek a gombászni indulók néhány őrségi erdőben. Kukák kerültek a fára. De nem is alacsonyra, hanem 5-6 méteres magasságba.

Mentett uráli bagoly elengedése

2012. november 15.

Helyszín: Jósvafő

Sajtótájékoztatók

A Fővárosi Állat- és Növénykert  sok szeretettel meghívja a sajtó képviselőit egy  mentett uráli bagoly szabadon engedésére, amelyre november 15-én, csütörtökön kerül sor az Aggteleki Nemzeti Park területén.

Baglyosodik Ausztria

2012. május 16.

Hírek

Több mint fél évszázada kihalt, most visszatért Ausztriába, és tizenegy revírben költ Közép-Európa legritkább bagolyfaja, az uráli bagoly. Az állományt további egyedek szabadon engedésével kívánják bővíteni és genetikailag változatossá tenni.