Tesztelik a zaj- és hőségcsökkentő aszfaltot

2018. október 17.

Hírek

A francia cégek által kifejlesztett útburkolat világosabb, vagyis kevesebb fényt elnyelő anyagból van, emellett a szokásosnál porózusabb, hogy képes legyen víz tárolására és a környezet hőmérsékletének csökkentésére anélkül, hogy veszítene tartósságából.

Ökoaszfalt használt gumikból

2016. április 17.

Hírek

Kaliforniában 5,3 millió dollárt osztanak szét az állam városai között, hogy a pénzből használt autógumik újrahasznosításából készült aszfaltból építsenek utakat. Az új utak nem csak arra jók, hogy eltüntessék a felhalmozott gumihegyeket, hanem tartósabbak és a tapadásuk is jobb, mint a hagyományos aszfaltburkolatoknak.

Gumibitumen Zalaegerszegről

2012. január 20.

Hírek

Saját szabadalom alapján, a bitumen és a használt gumiabroncsokból készült őrlemény keverésével készülő gumibitument gyártó üzem építését kezdte meg Zalaegerszegen a Mol. Az üzemben 150 ezer autó abroncsot használnak fel évente, mely hat méter szélességben 130 kilométernyi útszakasz felső kopórétegének burkolására alkalmas.

Új kerékpársávok Budapesten

2011. október 11.

Hírek

Megkezdődött az útpálya felújítása és a kétoldali kerékpársáv építése a Bogdánfy utcában, Újbudán.

Gördülő kövek május 24 – 26

2011. május 24.

Helyszín: Veszprém Állatkerti bekötő út.

Sajtótájékoztatók

– Lehet, hogy az ízléses térkövezés olcsóbbá válik, mint az aszfalt lerakása? – Átláthatóvá válik a köztéri burkolatok szabályozása?