Minden fővárosinak évi 680.000 forintjába kerül a légszennyezés

2020. október 23.

Hírek

Évente mintegy 3300 millió euró, a Budapesten megtermelt GDP 6,2 %-ának megfelelő veszteséget okoz fővárosunkban a szennyezett levegő az Európai Népegészségügyi Szövetség (EPHA) friss tanulmánya szerint. Az egy lakosra jutó veszteség súlyossága tekintetében a vizsgált 432 európai város között Budapest a 22. helyen áll évi 1860 euróval (680.000 forint).

Az intelligens közlekedési rendszerek kockázatai

2020. szeptember 16.

Hírek

Növekszik a városi lakosság jövedelme, és ez azzal is jár, hogy egyre több a személygépkocsi. A sok autó már alig fér el egymástól, szinte minden talpalatnyi helyet elfoglalnak. A városok vezetői azonban, félve a népszerűtlenségtől, ódzkodnak az autózás korlátozásától. Kapóra jönnek nekik a csúcstechnológiai vállalatok által kínált módszerek, amelyekkel állítólag enyhíthetik a közlekedési dugókat és… Tovább »

Vége az ingyenes német autópályáknak

2016. december 2.

Hírek

Jóváhagyta a német autópályákra vonatkozó “tisztességes és megkülönböztetéstől mentes” útdíj bevezetését az Európai Bizottság. Évente 500 millió euró bevételre számít a német költségvetés az intézkedés nyomán. Ezt a pénzt csak úthálózat fejlesztésre fordíthatják majd.

Brüsszelnek nem tetszik a német útdíj

2015. június 19.

Hírek

Kötelezettségszegési eljárást indított tegnap Németország ellen az Európai Bizottság, mert diszkriminatívnak tartja a múlt héten törvénybe iktatott útdíjszabályozást.

Fizetős német autópályák külföldieknek

2015. március 28.

Hírek

A német törvényhozás alsóháza tegnap elfogadta a külföldieket terhelő autópályadíjról szóló törvényt. A 13 ezer kilométeres Autobahn Európa legnagyobb autópálya-hálózata. 2016-tól használatáért fizetni kell a személyautóval vagy lakóautóval közlekedőknek.

Orral is érezhető az útdíjasítás

2015. február 11.

Hírek

Nyögik az útdíjrendszer átalakításának mellékhatásait az év elején díjasított sztrádák alternatív útvonalai mentén fekvő települések. A legforgalmasabb januári napokon egyes belterületi főutak forgalma 30 %-kal haladta meg az egy évvel korábban regisztráltat. A járműáradatból Budaörsnek, Gödnek és Dunakeszinek jutott ki a leginkább. És március 15-től szombatonként újabb csapás jöhet.

Belefulladunk? Fizetős lesz az M0 is

2014. december 11.

Hírek

Fizetős lesz januártól az M0-ás a Szentendrei úttól az M3-asig, valamint a 4-es főúttól az M5-ösig. Az M1, az M3, az M5, az M6 és az M7 fővárosi bevezető szakaszait is fizetőssé teszi a kormány. Az intézkedéssel a költségvetésben tátongó 40 milliárdos lyukat tömnék be. A stadionokra szánt pénz nem csökken.

Útdíjat a mellékutakra is!

2013. augusztus 24.

Hírek

A használatarányos útdíj alacsonyabb rendű utakra történő kiterjesztésére vonatkozó javaslatot tesz a kormánynak Jász-Nagykun-Szolnok megye útügyi miniszteri biztosa.