Fogyasztás csökkentése kipufogógáz hőenergiájával

2018. augusztus 26.

Hírek

A BorgWarner hibrid elektromos, és plug-in hibrid elektromos járművekhez (HEV, PHEV) fejlesztett kipufogó hővisszanyerő rendszere (EHRS) idén gyártásba kerül egy észak-amerikai autógyártó üzemeiben. A kipufogógáz hőjét használják fel, melyet eddig a kipufogórendszeren keresztül hagytak kárba veszni.

Nem éri meg a drága prémium üzemanyag

2017. december 28.

Hírek

Mostanra már hozzászoktunk ahhoz, hogy a benzinkutakon többféle üzemanyagból is választhatunk: alaphelyzetben ott a normál benzin vagy gázolaj, de ha nagyobb teljesítményt vagy szerényebb fogyasztást szeretnénk elérni, akkor drágább prémium üzemanyagot is vásárolhatunk. De vajon megérik a pénzüket ezek a jelentősen többe kerülő üzemanyagok?

Zsebre menő pofon az autógyáraknak

2017. szeptember 28.

Hírek

Vajon az autógyártók képesek lesznek tartani a lépést a szén-dioxid-kibocsátási átlag újabb szigorításával? Egy új elemzés meglepő eredménye szeint csak 4 gyártónak látszik erre reális esélye: a Volvónak, a Toyotának, a Jaguar-Land Rovernek, és a Renault-Nissannak.

Jelentősen csökkenthető a kamionok üzemanyag-fogyasztása

2017. szeptember 26.

Hírek

Évente akár 5700 euróval (mintegy 1 700 000 forinttal) is csökkenhetne a fuvarozók üzemanyagköltsége kamiononként, ha a gyártók beépítenék az erre szolgáló technikai újításokat. Erre a következtetésre jutott az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség (T&E) most kiadott tanulmánya.

Környezetvédelmi díj az Oszkár megalkotóinak

2017. június 16.

Hírek

Idén az oszkar.com telekocsi-szervező honlapot megalkotó és mai napig működtető Gyürüs Máté és Prácser Attila kapta a Radó Dezső Díjat, amelyet négy évvel ezelőtt alapított a Levegő Munkacsoport és a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja (NLV). A díjat olyan hazai szakemberek kapják, akik kiemelkedő eredményeket értek el a szállítás okozta környezetszennyezés csökkentésében.

Így spórolj a vezetéskor

2016. június 11.

Hírek

Gerhard Plattner egy legenda, ő az az ember, aki úgy vezet, hogy azt tanítani kéne. Legalábbis annak, aki takarékosan akar autózni. A nyitott ablak sokkal rosszabb, mint a légkondi – 10 spórolási tipp egy nagy profitól.

A zöldenergia katonák életét menti meg

2016. február 7.

Hírek

Intelligens hálózatok, mobil napelemek és szélenergia jelentik a biztonságos alternatívát a katonák számára, amikor ellenséges terepen teljesítenek szolgálatot.

Lassan járj, kevesebbet szennyezz!

2016. január 21.

Hírek

A Maersk a világ legnagyobb hajózási cége, több mint 600 hajóból álló flottájuk van. Dízelmotorjaikat úgy alakították át, hogy meghibásodás nélkül tudjanak szuperlassan haladni.

Új fogyasztási korlátokat javasol Amerika

2015. július 6.

Hírek

Miközben az Európai Unió egyelőre csak “adatokat gyűjt” ahhoz, hogy korlátozza a személygépkocsikhoz hasonlóan a kamionok, teherautók, autóbuszok CO2-kibocsátását, Japánban, Kanadában, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban már létezik ilyen szabályozás. Olyannyira, hogy az USÁ-ban már a határérték csökkentésén dolgoznak.