Bezuhant a hazai üzemanyagfogyasztás

2023. április 21.

Hírek

Bár az első negyed év során a márkás hazai kutak forgalma soha nem látott mértékben, közel ötödével esett, ez csak a 2021 végén bevezetett, még ennél is nagyobb ugrást hozó hatósági árrendszer tavaly év végi megszűntetésének hatása.

Kivezeti az Orbán kormány az üzemanyagok hatósági árát

2022. december 7.

Hírek

A kormány a Mol javaslatára megszünteti az üzemanyagár-stoppot – jelentette be Gulyás Gergely a Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatóval kedd éjszaka tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján. A lépés 23 órától életbe is lépett, így már a Mol kutakon 641 forint a 95-ös benzin és 699 forint a dízel literenkénti ára. A piaci ár adott és egységes, vagyis senki… Tovább »

Szeptember 22 – autómentes világnap

2022. szeptember 22.

Hírek

Ma van az autómentes világnap! Ti hogyan csatlakoztok? Heti egy autómentes nap három ország éves olajfogyasztását tudná megspórolni Európának

Nincs más alternatíva, ki kell vezetni a benzinárstopot

2022. szeptember 15.

Hírek

Az elmúlt tíz hónapban az intézkedés elérte a célját, ezért nincs más alternatíva, mindenképpen a teljes kivezetése szükséges – mondta a benzinárstopról Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Közel húszéves mélyponton az olajár

2020. március 31.

Hírek

Holnaptól ismét, ezúttal 8 forinttal lesz olcsóbb a benzin. Ennek megfelelően a termékért már átlag 290 forintot kérhetnek a hazai kutaknál. Ez számításunk szerint több mint egy évtizedes mélypont. Gyerekeink még sose láttak ilyen alacsony tőzsdei szintet.

Macron tanulhatott volna Ghánától

2018. december 13.

Hírek

Környezetvédelmi és nemzetgazdasági szempontból is ésszerű volt a francia kormány döntése, hogy megemelik az üzemanyagok adóját. A kivitelezés módja viszont iskolapéldája annak, hogyan nem szabad ezt megtenni.