Mennyire életképesek a hidrogénaautók?

2022. július 19.

Hírek

Ahogy az autóipar térképét átrajzoló elektromos forradalom egyre gyorsabban halad, az ember azt hihetné, hogy az elektromos járművek (EV-k) megnyerték a csatát, és a benzin- vagy dízelüzemű belső égésű motorok abszolút elvesztették. A valóságban azonban nem olyan fekete-fehér.

Zöld forradalom Bécsben: hidrogénbuszt tesztelnek és elkészült az első hidrogénkút

2021. december 12.

Hírek

Bemutatták Bécs új hidrogénbuszát, mely a tesztüzem után, 2022. január 10-től az utasok számára is elérhető lesz. Ezzel párhuzamosan az osztrák főváros első hidrogénkútját is átadták, ahol buszok mellett hidrogénhajtású teherautók is tankolhatnak. A klímasemlegesség jegyében 2023-ig egy új elektrolízis-üzem építését is tervezi a város.

A Toyota a legzöldebb autógyártó

2018. február 9.

Hírek

1,5 millió elektromos hajtású autót értékesített tavaly a Toyota Motor Corp., mely így 8 %-kal növelte a részben vagy teljesen elektromos hajtású autók értékesítését 2017-ben.

Az AUDI is ráhajt az üzemanyagcellás pályára

2015. február 13.

Hírek

Valószínűleg az első üzemanyagcellás szériamodell, a Toyota Mirai bemutatása is szerepet játszott az Audi – illetve a mögötte álló VW konszern – döntésében: elkezdik fejleszteni saját üzemanyagcellás hajtásláncukat. Erre utalhat, hogy megvásárolták az ehhez szükséges szabadalmi jogokat.

Idén jön a hidrogéncellás Toyota

2014. június 16.

Hírek

A Toyota a hiányzó infrastruktúra ellenére folytatja az üzemanyagcellás modelljének fejlesztését. Az első darabok decemberben gördülhetnek be a szalonokba. A vételár a jelenlegi hírek szerint átszámítva 17,3 millió forint lesz. Ezt azonban az évtized végéig meg szeretné felezni a japán cég.