A mi Csernobilunk

2019. július 7.

Hírek

Életre szóló élmény a HBO Csernobil sorozata. Nem teszi nyugodtabbá az álmot – sőt –, de annak ellenére, hogy 33 évvel ezelőtti eseményeket dolgoz föl, mai dilemmákat is segít eldönteni. Hargitai Miklós írása.

Újra műszaki hiba Pakson: leállították a 3. blokkot

2018. augusztus 14.

Hírek

Villamos berendezés meghibásodása miatt leterhelték az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 3. blokkját. A termeléskiesés miatt a magyar villamosenergia-ellátás ma délután mintegy 45 %-ban a környező országokból származó importból történik.

Ismét üzemzavar a paksi atomerőműben

2018. január 22.

Hírek

Egy villamos berendezés hibásodott meg. A reaktorblokk leállt- írta a cég. Legutóbb 1 hónapja volt meghibásodás a Paksi Atomerőműben.

Éjszakára helyreáll a paksi atomerőmű

2017. december 15.

Hírek

Egy forgóalkatrész meghibásodása okozta a hajnali üzemzavart. A négyes blokk éjszakára eléri maximális teljesítményét a paksi atomerőműben, a szakemberek hozzáfogtak a meghibásodott alkatrész cseréjéhez – közölte Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ismét meghibásodás a Paksi Atomerőműben

2017. január 19.

Hírek

Valamilyen, közelebbről meg nem nevezett meghibásodás történt tegnap a Paksi Atomerőmű egyes blokkjában, ezért csökkentett teljesítménnyel tudják csak működtetni az egységet.

Akár atomkatasztrófát is okozhatott volna az Orbán-kormány

2016. szeptember 27.

Hírek

Jogsértő módon szállíttathatta ki az Orbán-kormány a 2003-as paksi üzemzavarban megsérült fűtőelemeket Oroszországba, az Európai Bizottság ­emiatt indított vizsgálata a kötelezettségszegési eljárás megindítását megelőző pilot fázisban van – tudta meg a Népszabadság.

Ismét gubanc a Paksi Atomerőműben

2016. július 14.

Hírek

Leállították a Paksi Atomerőmű 1. blokkját. A hiba pontos behatárolása és elhárítása még zajlik. Legutóbb közel két hete volt probléma ezen blokkban, akkor egy generátor robbant le.

Lerobbant az egyik paksi atomerőművi generátor

2016. július 6.

Hírek

Meghibásodott tegnap egy generátor a paksi atomerőmű 1. blokkjában, amely ezért csökkentett teljesítménnyel üzemel – közölte honlapján az atomerőmű és az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

Eltitkolt paksi szivárgás

2015. január 17.

Hírek

Hónapokon keresztül szivárgott a bóros hűtővíz a paksi atomerőmű egyik pihentetőmedencéjéből, és a hiba senkinek sem tűnt fel az üzemidő-hosszabbítással kapcsolatos vizsgálatok idején – állítja Jávor Benedek EP-képviselő, aki szerint ez is mutatja, hogy a nukleáris ellenőrzés és tájékoztatás megengedhetetlenül alacsony színvonalú.