324 milliárdot fordítunk a klímaváltozás hatásainak kiküszöbölésére

2016. december 9.

Hírek

Magyarországon mintegy 324 milliárd forint fordítható a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 1174 milliárdos forrásából a klímaváltozás hatásainak kiküszöbölésére és az azokhoz való alkalmazkodásra – mondta V. Németh Zsolt, az FM környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára a Herman Ottó Intézetben megrendezett szakmai konferencián.

Egyre kínosabb kérdések az agrárminiszternek, aki kibújik a válaszadás alól

2016. augusztus 5.

Hírek

Nem tud semmit az agrártárca arról, milyen kísérletek folynak Magyarországon a géntechnológiával módosított növényfajtákkal (GMO) kapcsolatban – ez a lényege annak az írásnak, amellyel az agrárminiszter nevében V. Németh Zsolt államtitkár válaszolt az LMP-s Sallai R. Benedek kérdéseire. Az ellenzéki képviselő a választ, amely szakértők szerint meghökkentő, nem fogadja el.

Késik az állami hulladékos- szennyvizes holding

2014. szeptember 18.

Hírek

Első lépésben az állami gáz-áram-távhő közműszolgáltató cég kialakítása zajlik majd, de jövőre lesz második lépcső is a nonprofit közművállalt kiépítésére. Abba kerül a hulladékgazdálkodás és a szennyvíz kérdésének állami kezelése.

Felparcellázva, szétszórva. Leépülő állami környezetvédelem

2014. augusztus 26.

Hírek

Folytatjuk – ígérte Orbán Viktor miniszterelnök a választási kampány során. Ez a környezetügyekben máris látványosan teljesült: tovább csökkent az ágazat kormányzati súlya. Felszívódott, szétforgácsolódott a minisztériumok között a környezetvédelem irányítása.

Debrecenbe mennek majd a földügy új államtitkárai is

2014. június 11.

Hírek

Fazekas Sándor tárcavezető ma bemutatta a Földművelésügyi minisztérium irányításában résztvevőket, az államtitkári posztra jelölteket. A lecsökkent környezetügyet V. Németh Zsolt irányítja. Kósa megerősítette, hogy minisztérium egész szervezete Debrecenbe költözik.

Halászati Génmegőrzési Kutató, Képzési és Szolgáltatási Programközpont átadása

2013. június 25.

Helyszín: Gödöllő, Isaszegi út 200

Sajtótájékoztatók

Ezúton értesítjük Önöket, hogy V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár köszöntőbeszédet mond a „Komplex vidékfejlesztési lehetőségek, vízbázisok hasznosításán keresztül" című szakmai nyílt napon, ezt követően átadja a Halászati Génmegőrzési Kutató, Képzési és Szolgáltatási Programközpontot.