Már az Úristen kertjében botanizál – In memoriam Kósa Géza

2021. április 7.

Hírek

Kósa Géza dendrológus április 3-án, váratlanul elhunyt. A botanikus kertek, növénygyűjtemények megszállott kutatója és fejlesztője közel 50 éven át dolgozott Vácrátóton, mely neki is köszönhetően a világ egyik legjelentősebb botanikus kertje.

Medve a Kertben

2020. június 26. - 2020. december 31.

Helyszín: Vácrátót, Veresegyháza

Programok

Vadonatúj programokkal és kedvezménnyel várja a látogatókat az ország két jelentős öko-turisztikai célpontja a Veresegyházi Medveotthon és a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert.

Újra gyönyörködhetünk a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben

2020. május 19.

Hírek

Két hónapnyi kényszerszünet után ismét látogatható az ország leggazdagabb növénytani gyűjteménye, a Vácrátóton található Nemzeti Botanikus Kert. Egyelőre rendezvényeket, csoportos sétavezetéseket nem szerveznek, valamint beltéri helyszínek (üvegházak, kiállítóterek) sem látogathatók, de a szabadtéri gyűjtemények már igen.

QR-kódos ismeretterjesztés a botanikus kertben

2014. május 20.

Hírek

A Vácrátótra, a Nemzeti Botanikus Kertbe érkezők az ismeretszerzés lehetőségének újfajta technikai megoldásával találkozhatnak. A növényekhez kihelyezett hagyományos tájékoztató táblák mellett korunk technikai fejlődésével lépést tartva QR-kódok is segítik a botanikai ismeretterjesztést.

Tavasz a Nemzeti Botanikus Kertben

2014. április 19. - 2014. május 25.

Helyszín: Nemzeti Botanikus Kert Vácrátót

Programok

A vácrátóti Botanikus Kert tavaszi programjai 2014 2014. április 19-21.  Húsvét és Föld Napja Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös világába! Kérdezz a kutatótól! Tudtad, hogy a zuzmókkal festeni is lehet? Zuzmóbemutatón és kreatív alkotó programokon vehetsz részt, megismerheted hazánk és a Kert e különleges élőlényeit, játékos feladatokra… Tovább »

Húsvét és Föld Napja

2014. április 19. - 2014. április 21.

Helyszín: Nemzeti Botanikus Kert Vácrátót

Programok

Tudja-e mi az a tüskés vértecs vagy a pettyegetett tárcsalapony, esetleg a magyar bodrány? Pedig társaikkal jelen vannak mindennapjainkban, ott lehetnek a fákon, köveken, betonon, örökzöldek levelén, kidobott gumiabroncsokon. Az Egyenlítőtől a sarkokig, a tenger szintjétől a magas hegyek, az örök hó- és jégbirodalmáig mindenütt találhatunk belőlük. – Nos, különleges lények ők, a zuzmók, melyek… Tovább »

Tavasz a Nemzeti Botanikus Kertben

2014. április 19. - 2014. május 25.

Helyszín: Vácrátóti Botanikus Kert

Programok

2014. április 19-21. Húsvét és Föld Napja Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös világába! Kérdezz a kutatótól! Tudtad, hogy a zuzmókkal festeni is lehet? Zuzmóbemutatón és kreatív alkotó programokon vehetsz részt, megismerheted hazánk és a Kert e különleges élőlényeit, játékos feladatokra bukkanhatsz a kerti sétányok számos pontján, zuzmótérképet… Tovább »