Namíbiában elkezdték elárverezni a vadállatokat a giga szárazság miatt

2019. június 18.

Hírek

Namíbiát súlyos aszály sújtja: a január és március közötti esős időszak nem hozott elegendő vizet, a folyók kiszáradtak, Stanley Simataa tájékoztatási miniszter szerint ez az ország történetének legsúlyosabb vízhiányos időszaka. Az aszály ötszázezer ember élelmiszer ellátását sodorta veszélybe, a kormány májusban szükségállapotot hirdetett a természeti csapásra hivatkozva.

Mennyire alkalmazkodnak a városi léthez a vadállatok?

2018. augusztus 18.

Hírek

Előrejelzések szerint, ha az urbanizáció a jelenleg látható trendek szerint halad, 2030-ra a bolygó szárazföldjeinek tizedét városok fogják borítani. Az emberiség több mint fele már most is városokban él, és rengeteg állat is, nemcsak háziállatok, hanem vadállatok, egyre nagyobb számban. Lehet, hogy utóbbiak egyre okosabbakká válnak?

Vadállatok otthon

2017. június 28.

Hírek

A természetben elhagyottnak, gyámoltalannak tűnő kisállatok felé mutatott túlzott gondoskodás könnyen visszafordíthatatlan tragédiához vezethet. A természet nemcsak az őzgidák, hanem az újszülött mókusok esetében is kitűnő álcázó képességgel biztosítja a túlélést. A mókusok azonban, ellenben az őzekkel, kifejezetten kedvelik a zsúfoltabb városi környezetet is.

Második legnagyobb ellenségünk mi magunk vagyunk

2016. szeptember 9.

Hírek

A 15 emberekre legveszélyesebb élőlény listáján ártalmatlannak tűnő veszélyforrások is vannak. El tudta volna képzelni, hogy az aranyos vízilovak százával szedik emberi áldozataikat? Dobogós vérszívók, törpék és óriások.

Meghökkentő házi kedvencek Nagy-Britanniában

2016. május 24.

Hírek

Oroszlánt, bölényt, tigrist, krokodilt, pumát, viperát, csörgőkígyót és zebrát is tartanak legális házi kedvencként a britek – derült ki egy új felmérésből.

VIGYÁZZ! Vad az utakon!

2015. június 4.

Hírek

Két áldozata volt egy vaddisznó okozta balesetnek a napokban Jánoshalma mellett.. A tragikus szerencsétlenség is rámutatott: a vad az utakon komoly veszélyt jelenthet. Közútjaink jelentős részén – különösen az esti óráktól hajnalig – az autósok számíthatnak nagyvadak megjelenésére, így fokozott figyelemmel kell vezetni! Tanácsok beleset esetén.

Stop a holland cirkuszi vadállatoknak

2014. december 13.

Hírek

Tigrisek, elefántok, oroszlánok szenvedését rövidítette meg a holland kormány mai döntésével. A szűk ketrecek és a cirkuszi élettel járó rendszeres, hosszú utazások a gyakran leláncolt állatok számára kínszenvedést jelentenek a holland kormány álláspontja szerint.

Évi 19 milliárd dollár a védett fajok kereskedelméből

2014. február 15.

Hírek

A vadon élő állatok feketepiaci kereskedelemének megfékezését célzó nyilatkozatot írt alá 46 ország és 11 ENSZ-szervezet képviselője a témában rendezett nagyszabású londoni találkozón. A Londoni Nyilatkozat (The London Declaration) azokat az intézkedéseket taglalja, amelyek a veszélyeztetett állatok orvvadászatának felszámolásához szükségesek.

Én a vadállatokkal vagyok

2014. február 9.

Hírek

Az illegális vadállat-kereskedelem elleni harcra szólított fel mai videoüzenetében Károly walesi herceg és fia, Vilmos.